Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miert van a Fehérje oldalara...

Miert van a Fehérje oldalara irva hogy napi 1-2 Shake? Mi törtenhet ha en napi 3-4-et iszok meg? (3 evökanalnyi)

Figyelt kérdés

2015. ápr. 23. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha túl sokat iszol, akkor jönnek a pukik, ha meg tényleg túlzásba viszed, akkor foscsizol...
2015. ápr. 23. 12:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez mennyire lehet artalmas? Attol meg tud a feherje segiteni nekem az edzesben? 1 hete kezdtem el es elötte mar 2-3 honapja folyamatosan edzetem.
2015. ápr. 23. 12:39
 3/8 anonim ***** válasza:
A proteinshake arra van, hogy feltöltsd a raktárakat, egyrészt alvás után, mikor az éjszaka folyamán felhasználtad a készleteidet, másrészt pedig edzés után, mikor szintén gyors proteinre és szénhidrátra van szükséged. Minden egyéb esetben szilárd étellel érdemes pótolni, mert ahogy írják, kellemetlen mellékhatásai lehetnek.
2015. ápr. 23. 12:43
 4/8 anonim ***** válasza:
változó kinél mit okoz, de a fehérje por erősen higroszkópos nekem pl megköti az anyagot a túl sok fehérjézés
2015. ápr. 23. 12:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért van ráírva, mert jogszabály írja elő, hogy rá legyen írva az adagolás és az is, hogy azt az adagot ne lépd túl, pedig ennek semmi értelme, komolyan.

Súlyzós edzés után ugye 0,5 gr/ttkg fehérjét szokás fogyasztani, de ugye van, aki 50 kg és van, aki 100 kg, nyilván nekik nem egyforma mennyiség kell.

Meg ugye nyugodtan le lehet gurítani egy-egy fehérje shake-et nap közben is, nem lesz tőle senkinek semmi baja, csak arra kell figyelni, hogy a napi fehérjebevitel több mint a fele menjen szilárd kajából.

Egyébként 3 evőkanál kb. egy-másfél adag, szóval ha ezt a mennyiséget osztod 3-4 felé, akkor biztos nem viszed túlzásba (mondjuk az már más kérdés, hogy sok értelme nincs így elosztani).

2015. ápr. 23. 12:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a valaszokat , nem akarom tulzasba vinni a napi adagot csak kivancsi voltam ra.
2015. ápr. 23. 13:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Napi kb 2g x ttkg fehérje kell, ennek max a fele menjen porból szerintem. Jobb a szilárd kaja. Gyors tejsavónak edzés után és reggel van egy kis előnye.
2015. ápr. 23. 17:18
 8/8 anonim ***** válasza:

--gömb--

Ahogy írták, ha nem bírod a túl sok folyékony kaját, akkor hasmenés lehet. De én például az összes kajámat iszom mostanság 9 liter vízzel összeturmixolva /nap.

Ebben 166 g a tejsavófehérje koncentrátum és ehhez jön még a fénymag, ami 7-800 g volt ma. Más nincs a turmixban, és ezen kívül általában nem nagyon eszek.

2015. ápr. 23. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!