Húzódzkodó rúd otthon, hogyan?
A Fegyencedzéssel szemezek. Otthon kezdeném el, elvileg minden adott, kivéve a rúd. Csinálnék/csináltatnék egyet.
De ehhez számtalan kérdés felmerült bennem.
Nyilván valami rozsdamentes acél lenne az igazi, de mégis mekkora átmérőben? 3/4-es nem vékony? Milyen magasra lenne érdemes rakni? 2,75m belmagasságú épület én 185 cm körül vagyok. Úgy gondolom fel kellene rakni olyan magasra amennyire csak lehet. A rúd felett mennyi hely kell a plafonig, hogy a fej kényelmesen elférjen? Milyen távol legyen a faltól? Az ajtókeret fölé akarom rakni és arccal az ajtó felé fordulva használnám. Így nem kellene túl nagy távolságra lennie a faltól szerintem, mert a lábam elfér az ajtónyílásban a gyakorlatok közben.
Esetleg aki komolyabb csinálja a Fegyencedzést írhatna gyakorlati tapasztalatokat is.
Én ajánlom az ajtókeret közé csavarással befeszíthetőt, elsőre anno én is fixet raktam a falra, és azt használtam, de idővel rájöttem, ha lehet változtatni a rúd magasságát, akkor rengeteg más gyakorlatnál is nagyon hasznos lehet... +sokszor útban volt a fal... Mikor már erőlködsz, de még felbírnád húzni magad, ha a térded nem akadna be a falba... Az ritka idegesítő...
Leghasznosabb számomra a kézenállásból nyomásnál volt, az elején, mikor még bizonytalan volt a gyakorlat olyan magasra tettem a rudat, hogy a lábszáram fölé tudjam hajlítani, így ha kifogyott a szufla és leeresztés közben összerogyott a kezem, nem fejre estem teljes testsúlyal, hanem a rúddal és a lábammal megtartottam magam...
Köszönöm a válaszokat, kerestem ilyen ajtóra akaszthatókat. De még mindig vannak fenntartásaim.
Az első, hogy eleve vannak nyújtott lábemeléses gyakorlatok, nehezen tudom elképzelni, hogy a lenti linken található kiemelkedik annyira hogy nem érne le a földre a lábam vele (több ilyen kialakításút látok a neten):
Másrészt ez már csak az én korlátoltságom valószínűleg, de még mindig nem látom, hogy abba a nem túl erősnek tűnő ajtókeretbe, hogyan tudom majd rögízteni
ajánlom ezt a youtube csatornát az edzéshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!