Olyan sérvem van a hasfalamon, ami műtétek miatt keletkezett, éppen ezért nem zárják, így is edzhetek?
Figyelt kérdés
A hasfalamon bal oldalt, köldök magasságában egy kb. nagyobb mandarin nagyságú kiboltosulás van, érzem, hogy nincs ott hasfal, vagyis hasizom. De elég vékony vagyok, 170 centi és 52 kiló, ráadásul 25 éves! Szeretnék, kicsit "nőni". Van valakinek ebben tapasztalata? Hogyan lehet így edzeni? Nem feltétlenül óriásira nőni, de egy 60-62 kilósra szeretnék megizmosodni.2015. ápr. 19. 21:06
2/7 A kérdező kommentje:
Műtve nem lesz, ennyit mondott, plusz ne emeljek nagy súlyokat. Konkrétan, hogy edzeni nem lehet ezt nem mondta, csak, hogy ne erőltessem meg a hasfalamat, plusz mozogni meg szinte előírás mindenkinek, tehát kerékpár, futás, stb. mehet...
2015. ápr. 19. 21:39
3/7 anonim válasza:
A kerépár meg a futás az ok, de az a baj, hogy a súlyzós gyakorlatokból nem igazán tudod kivonni a hasfaladat. A legtöbb alapgyakorlatnál az is kap terhelést bőven.
De majd biztos jön valaki, aki tudja mit csinálhatasz így is.
4/7 anonim válasza:
Szinte az összes gyakorlatban stabilizáló szerepe van, az a baj hogy még ha jó gépeken edzenél akkor is feszül.
Miért nem műtik? Vannak nagyon jó módszerek goretex pl. a legjobb szerintem.
5/7 anonim válasza:
Saját súllyal próbál esetleg edzeni. Meg beszél még erről a dokival.
6/7 A kérdező kommentje:
Nem műtik, mert nem egy, hanem kb. 7 műtét volt a hasamon és összenőtt a hasfalam több helyen a hashártyámmal és ahhoz, hogy ezt az egyet "befoldozzák" ahhoz az egész hasfalamat fel kéne tárni és nagyobb a kockázat, mint a javulás mértéke.
2015. ápr. 19. 22:13
7/7 anonim válasza:
Értem, fel kell keresned valakit aki ért a súlyzós edzéshez és a problémádhoz is. Én kevés vagyok ehhez, de aki szakértő az se mondana semmit látatlanba szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!