Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lenne belőle később probléma?

Lenne belőle később probléma?

Figyelt kérdés

Üdv

19 éves vagyok, 4 éve testépítek.

Szerintem elértem a naturál maximumot, ezt mondják az ismerőseim is, az erőszintem növekedése is belassúlt, sőt már 1 ideje stagnálok :

Fekvenyomás : 120kg - 8 ismétlés

Felhúzás : 150 kg - 8-9 isméltés

Guggolás : 170 kg - 6-7 ismétlés

Gondoltam, hogy nekifogok szúrni. Mindent orvosi vizsgálatok mellett, hogy minden rendben van-e, majd kúra után is vérvizsgálat meg minden, hogy az értékek rendben vannak-e a visszaállító kúra után is.

Ha okosan csinálom, felügyelet melett és kisebb adagokkal kezdek, azt mondták nem lehet gond, viszont később lesz egy visszaütője, ezzel nem értettem mire akarnak kilyukadni.

Válaszokat előre is köszönöm.

2015. ápr. 12. 13:55
1 2
 1/18 Tyler913 ***** válasza:
100%

Egy kérdést válaszolj meg légy szíves: minek?

Versenyzel? Profi sportoló,fizetett fitneszmodell,hollywoodi színész vagy kommandós vagy? Ha nem akkor mégis mi értelme a szurinak?

Én nem foglak azzal rémítgetni,hogy lerohad a tököd. De azt tudod ugye,hogy - még ha csodával határos módon jó cuccot szereznél - akkor is folyton nyomatnod kéne,hogy megtartsd az ilyen módon szerzett plusz tömeget és formát. Akkor mit csinálsz? Nyomod mostantól 40 éves korodig? Lesz erre éves szinten több száz rongyod? Megéri?

2015. ápr. 12. 14:03
 2/18 A kérdező kommentje:

Többet ki akarok hozni a testemből, talán lehet fitness modell akarok lenni, valahol mindenki elkezdi vagy testépítő versenyen kipróbálni magam.

A pénz nem akadály, ha nem lenne el sem kezdeném.

2015. ápr. 12. 14:05
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt senki sem tudhatja, NEKED lesz -e belőle problémád.. Amúgy azt már most mondom, hogy még nem érted el a naturál határodat, tudnál még fejlődni kicsit. Ezekkel az adatokkal hogy őszinte legyek semmit nem tudok kezdeni (bár kétségtelen, hogy jónak tűnnek), az 1 ismétléses maxodat mond, az a mérvadó. A felhúzást egyértelműen feljebb tudnád még tolni.

Ráadásul, valószínűsítem, ha magas ismétlésszámokban adtad meg ezeket, így is edzel.. Akkor meg berakhatnál némi alacsony ismétlésszámú munkát is.

A másik részéről, ajánlani nyilván nem fog senki semmit, de ismeretterjesztésképp mondom, ha nem ismered a mellékhatásokat, 100% hogy nem tudnád "okosan" csinálni jelenleg. Ehhez valaki tényleg hozzáértő segítségét kéne kérned, mert az egészségeddel játszol, és van tétje a dolognak. [én semmit sem használok].

Amúgy meg 19 éves vagy, ez még nagyon fiatal hozzá. 21-ig várj legalább, és akkor térj rá újra erre a kérdésre, mérlegeld a dolgot józanul, és TUDD MIT CSINÁLSZ.

2015. ápr. 12. 14:12
 4/18 Tyler913 ***** válasza:

Ha a pénz nem akadály,és modell szeretnél lenni,akkor is várhatnál még vele,nagyon fiatal vagy. Egyébként ugye tudod,hogy ebből megélni nem fogsz tudni? Inkább baromi drága hobbi ez,megélni max közvetetten lehet belőle,ha mondjuk keresett edző vagy,saját konditermed van,stb. De akkor is a megkeresett zsé nagy része felkészülésre megy el.

Ha ezt az utat választod,akkor gyakorlatilag az év nagy részében cuccolnod kell. Ez folyamatos,éveken át tartó használat mellett szinte biztos okoz egészségügyi problémákat. Nyilván ha jó a cucc,és orvosi+szakértői felügyelet mellett csinálod,valamint a toleranciád jó,akkor jobban lehet bírni,de olyan is van,akit egy kúra hazavág. Nem tudhatod,melyik vagy,míg el nem kezded. De még ha szerencséd van,és rövid távon működik a dolog,hosszú távon szinte biztos lesznek problémáid.

Neked kell eldönteni,megéri-e.

2015. ápr. 12. 14:26
 5/18 anonim ***** válasza:
Vàrj még vele, fiatal vagy. Kockázat mindig van, neked kell mèrlegelni, hogy vállalod-e. Egyénfüggő, , hogy kinek mennyitől lesz bármi baja.
2015. ápr. 12. 14:30
 6/18 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy elérted volna a naturál maximumodat - pláne, hogy még csak 19 éves vagy, a férfiak pedig 21-24 éves korukig fejlődnek a genetikai adottságaiktól függően.

Ha meg valami csoda folytán valóban elérted volna a maximumodat akkor tök felesleges szúrni bármit is, mert ilyen számokkal az életbe nem leszel versenyző.

Amúgy ha már mindenképp ilyen hülyeségre adnád a fejed akkor keress egy orvost aki jó pénzért bevállalja, hogy "szúr". A szürke piacon kapható gyógyszerek totálisan ellenőrizetlenek, ki tudja mivel szennyezettek, konkrétan életveszélyes ismeretlen anyagokat szúrni magadba. Lehet csak 5-10 év múlva vágja hanyat tőle a veséd vagy a májad...

2015. ápr. 12. 14:57
 7/18 A kérdező kommentje:

[link]

Értem, most épp szálkásításnak fogtam neki. Szerintem elértem a genetikai maxot.

2015. ápr. 12. 15:09
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy nagy okoska de kezdj el nyár után egy jó kőkemény tömegnövelést és merem fogadni, hogy 2-3 év után még jön 1-2 kiló szerintem. De gondolj a jövőbe és másokra, hogy mi lesz hogyha egy lánnyal annyira összejöttök, hogy pl 2-3 éve megy a kapcsolat és eldöntitek, hogy szeretnétek egy babát. Most lehet, hogy olyan szurit nyomsz, hogy attól még tudsz megtermékenyíteni de hogyha pl 5 éves lesz a kislányod/fiad akkor az orra előtt fogsz meghalni és majd egy idő múlva megtudja hogy a k.rv@ szteroid miatt mert szúrta magát az apja attól halt meg? És még a feleséged is milyen érzést élne már át? Most ott van monti aki nem akarok hülyeséget mondani (boccs monti :DD ) de asszem olyan huszon valahány évig naturál volt és csak akkor gondolt rá amikor már megvolt mindene és NEM FIATAL. Ennyit erről.
2015. ápr. 12. 15:17
 9/18 anonim ***** válasza:
29 évig ment naturál edzés. De ha ő versenyezni akar akkor muszáj lesz előbb-utóbb. De még vàrjon vele.
2015. ápr. 12. 15:26
 10/18 A kérdező kommentje:

Igazatok van nem vitatom, viszont ha Lazar Angelov sem fogott volna neki cuccolni, nem lenne itt-ahol van. Se Arnold se senki. Nekem nem célom horror dózisokat alkalmazni, mert nem akarok európa bajnok lenni, sőt..

Viszont talán ha szárazabb formát elérnék, ekkora tömeggel még vihetem is valamire, ha jó helyen kopogtatom az ajtót.

Nem akarok 2-3 éven belűl gyereket, Isten ments, az ráér bőven.

Minden tiszteletem nektek, hogy leírjátok az őszinte véleményeteket, még várok lehet a dolgokkal, nem akarom elsietni.

2015. ápr. 12. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!