A magyar ismert testépítők használnak növekedési hormont?
Nem csuknak le,ne írjunk már hülyeségeket. A Btk. sem a birtoklást,sem a használatot nem bünteti,csak a készítést,forgalmazást,felírást,18 év alatti személy rábírását és ilyen személy számára a használattal összefüggő tanácsadást.
Nem jogpolitikai cél a használók büntetése,csak a terjesztőké.
Szóval akkor csoda folytán terem a cucc vagy mi?
Mégis ha találnak nálad ilyet akkor semmit nem fognak tenni mert nyilván csak oda termett a cucc?
Megkísérlem elmagyarázni: ha én veszek egy bizonyos mennyiségű doppingszert,XY terem tulajától a pult alól,akkor ebben a viszonylatban én vásárló vagyok,ő eladó. Ő bűncselekményt követett el,mert eladta nekem a cuccot,én viszonyt nem követtem el bűncselekményt azzal,hogy megvettem,mert én nem valósítottam meg bcs tényállási elemet. A Btk. az eladó oldalát szankcionálja.
Kik találnak nálam doppingszert? Csak úgy senki sem kutathatja át a táskámat,kocsimat,lakásomat. Ha alapos gyanú van arra,hogy én nem csak használó vagyok,hanem kereskedem is,akkor adott esetben elrendelhetnek házkutatást. De ha megtalálják nálam a cuccost,akkor is az ügyésznek kell bizonyítania,hogy én kereskedtem,nem csak használó vagyok.
Ha egy versenyen bukom le doppingteszten,akkor eltilthatnak az adott szövetség versenyeitől,de ez az adott sportszövetség fegyelmi ügye,és semmi köze a büntetőjoghoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!