Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csak súlyzós edzésnél heti...

Csak súlyzós edzésnél heti egy pihenőnap kevés? 20/L

Figyelt kérdés

Nem kardiózok, csak súlyzós edzést nyomok. Heti egy pihenőnapom van: szombat.

De az is csak azért mert tanfolyamon vagyok.

Kellene heti 2 pihenő? Még csak 3 hete kezdtem.

2015. febr. 24. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, célszerű. 48 óra regenerálódás kell egyes izomcsoportoknak.
2015. febr. 24. 17:20
 2/9 anonim ***** válasza:

szerintem az elején még jobb lenne. nem tudom, hog milyen edzést végzel, de kezdésként amúgy is teljes testes tervet szoktak követni, abból elég heti három. később van az ABA-napos megoldás, abból is max 4.

aztán mikor áttérsz osztottra, 2-4 izomcsoportra felosztva, akkor már vannak alternatívák. a leginkább elterjedt az a 3-4 vagy 4 edzés egy héten, de van aki 5-ször is lemegy. ezt akkor sozkás, ha mindig csak 1, max 2 izomcsoportot dolgozol meg.

2015. febr. 24. 17:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Bár mivel most kezdted, gondolom még nem gyilkolod le annyira az izmokat, de másnap mégse kell ugyanarra az izomcsoportra edzeni, mert pihenéskor fejlődik az izom.
2015. febr. 24. 17:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Két napot kell felváltva ismételnem:

1. nap

mell, váll, hát, has

2. nap

láb, tricepsz, bicepsz, has

2015. febr. 24. 18:05
 5/9 anonim ***** válasza:

mikor kezdtél el edzeni?

én kezdőként heti 3-4-szer jártam csak

23L

2015. febr. 25. 00:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Heti 2 napot minimum pihenj. Most még nem érzed, de amikor eljutsz egy bizonyos szintre, az izmaid már nem fogják tolerálni az edzéseket ennyire. Lásd: Több izom mellé, változatlan izom anyagcsere sebesség.
2015. febr. 25. 08:36
 7/9 anonim válasza:

Min 2-3 pihenő nap de csinálhatsz olyan napot is amikor 'enyhe' vagy csak esetleg átmozgatod a tested.

De az is elég ha elmész kicsit kocogni,sétálni vagy táncolsz.Amikor pihenhetsz és nem megerőltető.

2015. márc. 2. 22:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Attól függ hogyan edzel. Ha csak megizzadsz akkor a pihenőnap felesleges is. Ha az izmaid hipertrófiás állapotba kerülnek akkor fontos egy hét pihenőt tartani arra az izomra és így jön ki a heti 3 edzés.
2015. márc. 3. 11:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát azért rendesen megizzadok közben, de nem nyírom ki magam soha úgy, hogy utána ne bírjak hazagyalogolni se. Izomlázam sem mindig van, ha van is, nem túl fájdalmas. Ezért is nyomom inkább minden nap. :D Nem érzem, hogy túl sok pihenőre lenne szüksége az izmaimnak, pedig általában úgy 2 órát lent vagyok egy nap, és nem pihenőzök közben sokat.
2015. márc. 8. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!