Hány kg súly terhelés után káros a térdre/ízületekre stb a gugolás?
A guggolás nem káros az izuletekre helyesen csinálva. Megerositi az izuleteket. És nem izolálgatni kell a combot.
Csak tudni kell guggolni.
Én most járok ortopéd orvoshoz,mert operálták a térdemet.Mutét után mondta a doki hogy volt kopásom:kicsi de volt.Semmiféle fájdalmat vagy kellemetlenséget én egyenlore nemérzek.Doki és a gyógytornász szerint ha tobbel gugolok mint a saját sulyom az már nem a legjobb a térdnek.
A helyes gugolás szerintem se nyirja az izulteket.Persze a 300kg-s gugolás az már másik téma.De a 'vazelin' szépen lassan eltunnik a helyerol sajna...
Én 120 kilónál húztam meg a határt magamnak guggolásban és 100-ban fekvenyomásban, de ennek nincs tudományos alapja. Egyszerűen ennyi az az erő, ami mellett még vígan edzhetek állóképességre, lejárhatod küzdősportolni úgy, hogy egészséges kinézetem van(76 kiló vagyok, 176 centivel), de nem nyűg a kajálás,hanem öröm.
De hogy az ízületeknek mennyi súly a káros? Ez függ a genetikától, technikától, még a keringési rendszered állapotától is és a tápanyagok mennyiségétől is. Ezt nem lehet megválaszolni. Én azt mondom, hogy az amit még naturalként el tudsz érni úgy, hogy a kajálás nem arról szól, hogy leerőszakold a torkodon a csirkét, hanem vágyj rá, hogy ehess...kb az a szint...az a szint, ami a szervezetednek egészséges.
"A guggolás nem káros az izuletekre helyesen csinálva. Megerositi az izuleteket."
Azért ez nem szentírás ám.Nem mindenki totál egyforma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!