Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki segítene nekem "megvilá...

Valaki segítene nekem "megvilágosodni"?

Figyelt kérdés
Most hozok össze egy egy életmód- és edzéstervet, összeállítottam, hogy mit fogok enni, a fő edzést is, megvan a nyújtás, bemelegítés, csak igazából nem tudom, hogy mi is pontosan a kardio/aerob edzés/HIIT. Mi ezeknek a lényege, kötelező-e csinálnom mindet, vagy inkább melyiket kéne csinálnom, ha csak egyszerűen alakot akarok formálni (igen, tudom, az izmok adják a formát), de nem akarok túl izmos lenni? Valaki elmagyarázná, hogy ezek közül melyiket, hányszor, miért, mikor, "kötelező-e" csinálnom egy heti 3-4 napos edzés során? Világosítsatok fel, ezek mit jelentenek pontosan, kérlek! Teljesen kezdő vagyok. :) 23/L
2015. febr. 15. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Garantálom, nem leszel túl izmos. Bár nem írtad, hogy mi is a cél, de lényegében:

Aerob: Kis intenzítású, hozzsú ideg tartó (40-60 perc), alacsony púlzusszámú mozgás (120, mikor már lihegsz, de bírsz még folyékonyan beszélgetni). Lényege, nincs nagy izommunka, kedvez a zsírbontásnak.

Kardió: Magas intenzitású, rövid ideig tartó, 120+ pulzusú mozgás. A legtöbb embernek ilyen a gyors futás. Sok energiát igényel, főleg kardióvaszkuláris edzés, kitartást növeli.

Intervall (HIIT): a kettő keveréke. Magas és alacsony intenzitású edzések váltják egymást. A nagy intenzitás kevés ideig tart, így nem fenyeget nagy glikogénveszteség, viszont jól edzi a kardiórendszert, és gyorsítja az anyagcserét. Elég embertpróbáló edzés.

Egyiket sem kötelező csinálni, bár a kardió edzések a szervezetre jótékony hatással vannak, de ezek is csak energiát elhasználó mozgásformák. Segítenek előteremteni a kalóriaminuszt. De a célodat még mindig nem tudom, így nehéz megmondani mire lenne szükséged.

2015. febr. 15. 18:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, most már tiszta!

A célom annyi, hogy egy ehhez hasonló testet hozzak össze (nagyjából ilyenek az adottságaim is):

[link]

[link]

[link]

A fenekemet leszámítva (mert az alapból kerekebb), teljesen ilyenné formálható a testem. Tudom, hogy nem túl izmos, sőt, inkább soványnak látszik, de azért látok én ott izmot... Szóval, nekem ez tetszik, ilyenné szeretném formálni a kissé sovány, ám itt-ott zsíros, löttyedt testemet. Ez a cél. Remélem, át tudtam adni,ami megfogalmazódott bennem. :)

2015. febr. 15. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát rajta tényleg nincs sok izom.

Én ezt tudom tanácsolni:

Heti háromszor teljes testes edzés egy hónapig, utána mehet az osztott edzés.

Naponta 2g fehérje*testsúlykilógramm kellene enni, hozzá annyi szénhidrátot, amivel éppenhogycsak növekszik havi szinten a tömeged. Ezt nehéz belőni. Kezd 3g*testsúlykilógramm szénhidráttal, aztán majd látod a tükörben, hogy zsírosodsz vagy épp fogysz. Értelemeszerűen, ha fogsz, növelsz rajta, ha zsírosodsz, akkor meg csökkentesz. Aerob edzés mehet nyugodtan, kardiót csak akkor javaslom, ha egyébként könnyen zsirosodsz.

Edzésnél heti 3 nap, 1 nap edzés- 1 nap pihenés/aerob edzés felosztással. Természetesen egész testre, hát-váll-kar-has-láb egy-egy gyakorlattal, 3 sorozattal, akkora súllyal amivel maximum 15 ismétlést tudsz csinálni.

Hirtelen ennyi jutt eszembe, ha valami nem világos, kérdezz nyugodtan.

2015. febr. 15. 19:36
 4/4 anonim válasza:

Ehhez a kinézethez amit mutattál szerintem semmi "edzés" nem kell, csak napi 2x-i étkezés. Garantáltan meg lesz az eredmény. Ami "izom" rajta van azt is a genetikájának köszönheti, nem értem, hogy te mit látsz szépnek abban, hogy a bazi széles vállakon lóg két vékony kar, elöl meg deszka, hátul léc... És ezt nőként mondom. Hasonlítsd már össze ezzel a testtel: [link]

De ez csak az én véleményem. Hogy miből mit kellene csinálnod, azt neked kell tudnod, te látod a tested, nem mi.

2015. febr. 15. 20:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!