Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testepitok es a kenyer?

A testepitok es a kenyer?

Figyelt kérdés
sziasztok az lenne a kerdesem: endomorph vagyok es szeretnek elkezdeni osztott edzesprogramot,2 honapos atmozgato edzes megvolt,ehetek kenyeret vagy nem? en alltalaban mindent van h levest is kenyerrel eszek,de amugy tenyleg mindent,le kene mondanom errol a dologrol,ti szoktatok kenyeret enni?
2015. jan. 20. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nekem a rizs, zab és a puffasztott rizs a kedvenc szénhidrát forrásaim illetve néha néha teljes kiőrlésű tészta.

2015. jan. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
senki nem tiltja meg, hogy egyél, de én nagyon nem ajánlom. nem csak "testépítő" szemmel, ez elég nagyképű lenne a részemről az edzésmúltam rövidsége miatt, de az a véleményem, hogy senkinek nem kéne kenyeret ennie. legalábbis a klasszikus fehér finomított lisztből készült kenyeret. nem jó ch forrás, ha már minden áron kenyér, akkor teljes kiőrlésű, de dokkal jobbak a fent is említett rizs, zab, köles, édesburgonya, kuszkusz stb.
2015. jan. 20. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha kenyeret szeretnél enni egyél teljes kiőrlésű kenyeret.
2015. jan. 20. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én szoktam tk rozskenyeret enni napi egyszer a halamhoz.
2015. jan. 20. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Szintiszoli123 ***** válasza:

Mi a baj a kenyérrel (szemben a rizzsel ,tésztával, pufirizzsel/búzával, zabpehellyel, burgonyával, kölessel, stb) :

- adalékanyagokat tartalmaz

- valószínűleg agyonőrölt, a csíra és a héj részeit nem tartalmazó lisztből sült: gyorsan felviszi a vércukrot és nincs benne mikrotápanyag. Itt meg kell persze jegyezni, hogy ha rendesen rágunk, akkor a gyomorba elvileg már minden agyonőrölve kerül, de azért talán van valami különbség. Vércukor szempontjából a TK kenyér sem tuti, ha agyaon van őrölve. Sajnos általában nem adják meg az összetevők között a liszt típusát (pl: RL-190 vagy TBL300 lenne jó, szemben a BL-55-el). A mikrotápanyagokról pedig annyit, hogy a teljes kiörlésű kenyér esetében éppen a rostok miatt lehet, hogy nem szívódnak fel a tápanyagok, sőt, még egyes zsírok sem.

A fehér kenyérnek mindemellett is alacsonyabb a GI-je, mint pl. a fehér rizsnek, talán mert a kenyérben több a fehérje (ez kb semennyire nem számít, ha a fehér rizshez úgyis eszel fehérjét meg zöldséget és legfőképpen zsírt, hisz ezek - élükön a zsírral - jelentősen csökkentik a GI-t).


-glutén: erről hosszan lehetne vitatkozni


Szóval, ha a GI szempontjából, ha nem magában eszed, akkor a (fehér) kenyér is csak egy keményítőforrás, más szempontból viszont bele lehet kötni (mint ahogy sok minden más alapanyagba is, de ez a táplálkozástudomány már csak ilyen)

2015. jan. 20. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
koszonom mindenkinek az ertelmes valaszt,utolsonak pedig a reszletesseget is!
2015. jan. 20. 17:56
 7/7 Szintiszoli123 ***** válasza:
Annyi még talán, hogy agyonőrlés, illetve a gabona sejtfalának roncsolása terén (ezek mind a GI-t növelik) a pufirizs és a tészta sem áll túl jól, de itt megint bejön a képbe a komplex étkezés. A tésztában bár van glutén, legalább nics adalékanyag (elvileg).
2015. jan. 20. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!