Melyik a jobb zsírégető?
A fogyas a DIÉTÁTÓL indul be.
Az aerob/intervallum vita meg jelenleg is folyik.
Szerintem feltvaltva csinald mindkettot.
Szerintem ez nem ilyen egyszerű kérdés. Sőt. Lassan tekerni 40 percig? Remélem az aerobra gondolsz, ami egyáltalán nem a lassú tekeréssel egyenértékű. Aerob esetében egyedi, hogy a 40 perc elég -e. Aerob esetében azt mondják, hogy mivel nem használj az izmokat ezért nem a glikogént használja energiának, hanem nagyobb részt a zsírokat. De a kérdés még mindig az, hogy ehhez tényleg elég 40 perc kb. 130-as pulzussal?
Intervall: ezt szerintem nem mindenki tudja. Intervall esetében nagyon fontos a ciklikus teljes erőbedobás. Nem intervall edzés a 100-ról 110-es pulzusra való emelkedés. Intervall esetén az "utóégetésnek" van szerepe, tapasztalatok alapján az intervall után még több kalóriaégetés van.
Egyébként ez a kettő nem elég a fogyáshoz. Ha nem diétázol (speciális étrend) és nincs kalóriadeficit, akkor hiába biciklized körbe a Földet, nem fogsz lefogyni.
Nekem az intervallum kardió jobban bevált szálkásításkor (is), mint az aerob.
Ráadásul a kardió vaszkuláris rendszerem is edzettebb lett tőle (ma már nem gond fölszaladni a 4. emeletre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!