Ilyen testet el lehet érni naturálban?
felesleges? mire jó ez? 76 kg felett már nem egészséges egy 176cm-es embernek.
De olyan 130kg lehet a felső határ
Így van, a képen látható fazonnak 15% körül lehet a testzsírja. Egy jó 8-10 kiló fölösleg van rajta. Közel nem testépítő, de még csak a fitness szárazság sincs meg.
Naturalban egy átlagos 180 cm magas felnőtt férfinek, 7-8% testzsírral az elérhető maximális testsúly 85-90kg, genetikától függően. 90 kiló fölött már vagy a zsírtól, vagy a koxtól vagy nehezebb.
Egyébként a képen látható forma még hozható naturalban. De ez nem zárja ki azt, hogy ő koxolt, főleg hogy verseny sportoló.
Nem vagyok a haverod :D és igen, az a testépítésben zsírkupac... Én tömegelésnél megyek fel addig, ha elérem már megy is a diéta...
Versenyszerű testépítésben a 10-12% is zsírkupac, 10% testzsírral 86 ezerszer körberöhögnének egy superbodyn...
Az már más kérdés, hogy a 15% a hétköznapokban már egy egész alacsony testzsír, mert mindenki dagadt. De mint mondtam, a testépítő körökben zsírkupac. A sport célja, hogy minél alacsonyabb testzsírral minél nagyobb izomtömeget pakolj magadra. Itt nincs helye a 15%-nak. Talán amatőr vagy hobbi szinten tömegelés végén belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!