Hazi puding? Mi a velemeny?
Megkivantam a pudingot. De! Tudom a tej " ellenség" :D
Gondoltam teszek egy probat. Fel liter tej 1cs kaloriaszegeny pudingpor (33 g , 6g ch ebbol 4g cukor) plusz 8kis szemu edesito. Tulajdonkeppen ez csak a puding 6g chjat tartalmazta. Ebbol lehetne enni tobbszor is nem?
( nem lett nagyon finom de nekem aki ki van ehezve annak jo )
Valamilyen ízesített fehérje + feloldott zselatin. Szerintem úgy a legpraktikusabb, ha először megfőzöd a zselatint, azt beleöntöd a sékerbe és abba rakod bele a fehérjét. Ezt csak össze kell rázni és mehet egy tálkába, oszt a hűtőbe. Ez a picit keményebb fajta pudingra emlékeztet. De meg lehet csinálni instant zselatinnal is, és akkor még főzni sem kell, csak összekeverni. Abban van oligofruktóz is, ami egy rostanyag, attól szerintem egy picit másabb az állaga, de az is hasonló, teljesen jó amúgy.
Ha olyan klasszikus szószos pudingot akarsz csinálni, akkor ahhoz kell kazein vagy tejfehérje. 1 adag tejsavó fehérje + 1 adag kazein/tejfehérje feloldva 200 ml vízben. Be a hűtőbe, várni amíg kihűl, orgazmus.
Ezek teljesen diétásnak számítanak, igazából nem is számít félrekajálásnak, főleg ha beleszámolod az összfehérjebevitelbe.
Kis kakaóport raktam hozzá mondjuk az igaz. Én mondjuk pont akkor szeretem amikor jó forró még. :)
Most nincs itthon semmi olyasmi amit írtatok, zselatint találtam viszont!! :D
Egy újabb adagot főzök majd 5 körül, az a 6g nem vág földhöz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!