Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehetséges a nyers csirkemell?

Lehetséges a nyers csirkemell?

Figyelt kérdés

Multkor megkóstoltam egy kis nyers csirkemellet és egész finom. Vajon több fehérje van benne mint a sült változatába?Lehetséges lenne hogy minden edzés után azt egyek vagy bajom lenne tőle?

Értelmes válaszokat várnék.



2014. dec. 26. 13:55
 1/9 - palilaci - ***** válasza:
100%
Nem sul ki belole a feherje ez hulyeseg. Ne edd nyersen mert elkaphatsz valamit es jobban is telit mintha meglenne sutve mert sok benne a viz.
2014. dec. 26. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Véletlen se edd nyersen. A tápanyag értéke nem változik tehát ugyanannyi van benne megsütve mint nyersen.
2014. dec. 26. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Csirkét nem szabad nyersen enni.
2014. dec. 26. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

"Nem sul ki belole a feherje ez hulyeseg."


Annyira azért nem hülyeség,ugyanis az aminosavak nagy része tönkremegy hőkezelés hatására,ezáltal romlik a minősége.

De kérdező,ne edd nyersen!

2014. dec. 26. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszi srácok!! :)
2014. dec. 26. 14:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Campylobacter, szalmonella és clostridium botulinum baktérium lehet benne utóbbi halálos kimenetelű lehet könnyen, de ritka. Valamint jobban hasznosul a fehérje ha el van készítve a hús.
2014. dec. 26. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha mindenáron nyers húst akarsz fogyasztani,akkor egyél kolbászt,sonkát,szalonnát.De nyers csirkehúst semmikképp se.
2014. dec. 26. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A magyar baromfiállomány jelentős (egyesek szerint 90%+) része szalmonellával fertőzött. A szalmonellát egy sima főzést vagy sütés ártalmatlanná teszi, de nyersen szinte biztos, hogy megfertőz. Semmiképp ne egyél se szárnyast se sertést nyersen.
2014. dec. 26. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A hőkezelés valamennyire talán árthat a fehérjének, ezért nyersen talán több van benne. Ezt nem tudom sem bizonyítani, sem cáfolni. Másik oldalról meg sütve/főzve az ételek könnyebben emészthetőek, ezért több tápanyag hasznosul. És a hőkezelés általában orvosolja az ételmérgezés lehetőségéből keletkező problémákat.
2014. dec. 29. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!