Kockahashoz elég? (kezdő ként)
Remélem emellett edzel normálisan mindenre.
3-4 perc alatt ennyi ismétlést én lehetetlennek tartok, ez valahogy nem stimmel. És egyik gyakorlat sem versenyfutás, hasprést is lassan csináld:
1mp összehúzódás, 1mp csúcsponton megtartás, és feszítés, 1mp vissza. A tetőpont kitartása, és ráfeszítés ki fogja csinálni a hasad, és nem 160 at kell tolj. Ugyanez a többinél is alkalmazható, csak felülést NE csinálj inkább egyáltalán, mert rossz a gerincnek, és nem hatékony.
Mellesleg 2-3 naponta elég csináld, kell a pihenés, és regeneráció is. Viszont én azt ajánlom, hogy ha csinálod 2-3 naponta, akkor gyilkold szét. A hasazás végére sírj, és ne tudj felülni. Ha p.ncifingásként csinálod, nem fejlődsz.
Szóval tolj egy nap 2 hasgyakorlatot, mondjuk 3x lábemelést, és 3x hasprést, mindig amennyi csak belefér. Én úgy szoktam, hogy csak akkor kezdem számolni, ha már ég, és fáj. 1-2 perc pihi, és mehet a következő.
Havonta meg cseréld a gyakorlatokat, hasra rengeteg mindent lehet csinálni.
szerintem a gyakorlatonként 3-4 percet gondolt
de am amit leírtál abból nem kocka has lesz csak két kocka lesz a tüdő alatt
ha kell tanács pl planking vagy függő helyzetben hasizomgyakorlatok sokkal jobbak
Nem a darabszám a lényeg, hanem az, hogy jól kicsináld a hasizmodat. Mindig nehezítsd a dolgod valahogyan. Én pl lassan csinálom, a csúcsponton kitartom és lassan vissza, és ha már így is könnyű, akkor pl hasprésnél nem engedem le magam teljesen a földig, a vállam nem ér le, nem hagyom, hogy elernyedjenek az izmok, nem vagy csak minimális pihenőidőt tartok. Idővel egyre könnyebb lesz, így elkerülheted, hogy 2 hónap múlva egy órán át kelljen hasprésezned :-)
Ja, és nem kell minden nap edzeni rá! Heti 3 szerintem bőven elég, ha akkor rendesen csinálod. A közhiedelemmel ellentétben a pihenőidő alatt nő az izom, nem az edzés alatt,ha nem pihensz, akkor nem fogsz rendesen fejlődni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!