Scitec Nutrition 100% Whey Protein Professional vagy 100% Whey Protein Gold Standard? Melyiket válasszam?
Bődületes a tudatlanság, az informáci hiánya évek óta. Látszik a vissza-vissza térő kérdésekből.
Vonatkoztassunk el végre a márkáktól!!! Mert ezek márkák, amelyek mögött a gyárakból vásárolt fehérjék vannak, melyekhez az egyik ezt tesz a másik azt tesz. (vAGY NEM TESZ?!?!)
Aztán vontakoztassunk el attól, hogy léteznek valódi, hamisított, újra cimkézett, áfacsalt, és trüközött fehérjék. Ez utóbbi esetében sorra indulnak az USA-ban a perek, és nagy márkák buknak bele.
Kezdjük az elején.
Vannak fehérjét gyártó GYÁRAK, ahol megfelelő géppark áll rendelkezésre. Ott ha wheyproteinről beszélünk, akkor tej és sajtgyártás során keletkezett termékből bizonyos koncentráltságú fehérjéket nyernek. Mivel a tehenek így vagy úgy vannak tartva és etetve, ezért már eleve az alapanyag minősége is eltérhet. Léterhoznak izolátumot, hidrolizátumot, koncentrátumot. Ez utóbbi a legelterjedtebb. Részben az ára miatt, de ez nem azt jeleneti hogy rossz!!! Sőt rossz szót fogok írni "de ez még ember, szervezet azonos". A valóban minőségi koncentrátum az CMF ejárással készült és kb. 80%-os tisztaságú. Hogy kényelmesebben lehessen a fogyasztónak felhasználni ezért van a standard és van az instant. Természetesen vannak gyárak ahol kisebb koncentráltságú termékeket is készítenek, akár 35% 65% 75% és keletkezhet zsíros tejpor, szárított író. stb. stb.
És a fehérjék a whey esetében itt végett ért. Mert utána jönnek a reklám maszlagok, a beetetések. Mert ahhoz hogy valamit drágábban el lehessen adni ahhoz valami értéket kell pluszban hozzátenni, vagy elvenni.
Ebbe most nem mennék bele, mert "litániát" lehetne írni!!!
A lényeg, hogy a kérdező által felsorolt két termék mindegyike már egy dizájner. Az első a piros dobozos ami koncentrátum és izolátum, plusz szénhidrát a harmadik legtöbb anyag, míg a második nagy mennyiségű izolátum, koncnetrátum és peptidek. Egyik esetben sem tudja a vevő, miből mennyit tettek bele. Elvileg bizonyos dolgokból csak következtetni lehet róla. De lassan már ezt sem a fehérje trükközések miatt. Komoly labor vizsgálatokkal lehet csak meg tudni mi és milyen arányban.
1./ Honnan tudja a vevő milyen koncentráltságú fehérjét tartalamaz a terméke?
2./ Ha kevert a fehérje, honnan tudja, hogy melyikből mennyi van, mert nem mindegy. Főleg, ha fizetnek érte?
3./ Honnan tudja, hogy valóban fehérje van benne és mennyi, ha trükkös dolgok vannak a felsorálok után?
És jöhetnének a következő és következő kérdések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!