Izomtömeg vagy testzsírszázalék a fontosabb?
Tud valaki táblázatot linkelni izommal kapcsolatban? Mindenhol csak a testzsírszázalék táblázatot dobja ki.
Nőként a 38-39 % izom mennyire számít jónak?
Egy ilyen testalkatú nőnek mennyi lehet az izom és a tzs%? Csak körülbelül.
Nem készülök versenyre, csak magamnak akarok jobban tetszeni. Szeretnék megelégedettebb lenni a testemmel és kicsit feljebb tornázni az önbizalmam.
Nem is edzek, csak heti kétszer súlyzózok minimál súlyokkal, max 5 kg-val és laikus is vagyok a témában.
Kíváncsi vagyok számokban mennyi különbség van köztem és köztük.
Az elsőnél kb13-15% közötti s testzsír, a második linkelt képnél több 15 feletti.
Találtam egy táblázatot vázizomra nézve, a skeletal muscle chart-ot nézd.
5 kilós súlyzócska nem sokra elég, max váll edzéséhez oldalemelésre. Akkora súlyok kellenek izmosodáshoz, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés a sorozatokban. Amivel már 20 feletti ismétlést tudsz, azzal nem lesz izomnövekedés, mivel nem lesz vele hipertrófia (mikroszakadás az izmokban, amik regenerálódva vastagodnak).
Hát ez érdekes. A táblázat szerint nagyon magas a 38%, nem gondoltam volna. A testzsírom 15 %, de valahogy mégse úgy nézek ki mint ezek a csajok, ennyire nem hangsúlyos a hasizmom.
Köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!