Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tapasztalt testépítők, elmonda...

Tapasztalt testépítők, elmondanátok a véleményeteket?

Figyelt kérdés

Lány vagyok. 30 éves. Rengeteg szakirodalmat olvastam a testépítésről, nagyjából képben vagyok. Se időm, se energiám, és főleg pénzem arra, hogy fittnesmodellé gyúrjam magam, de igazából nem is akarom. Amit én szeretnék, az izmos, tónusos test. Súlyfeleslegem nincs, inkább vastagodni szeretnék. Azt tudom, hogy tömegnövelés és diétázás nem megy egyszerre. Figyelek a kajára, a napi fehérjeadag megvan. Protenturmixot és multivitamint is fogyasztok. Heti 3-szor 1 órás kemény súlyzós edzéssel és heti 2 x1 órás aerob edzéssel is kerülhetek jó formába, anélkül, hogy kimondottan diétáznék vagy tömegnövelő étrendem lenne? (Nem 1 kilós súlyzóval tornázok, hanem szabályosan, akkora súllyal, amekkorával még épp megy 10-12 ismétlés)

Nem akarok testépítő lenni, nincs meg bennem az elhivatottság arra, hogy egész hátralévő életemben tömegeljek majd diétázzak, de egészségesen változatosan táplálkozom, napi 4-5-ször kajálok, a fehérjére és a szénhidrátra, zsírra, figyelek.

Szerintetek?

2014. okt. 12. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál, az egyenlő egy testépítő életmóddal, legalábbis ha a "változatosan táplálkozom" dolog nem valami butaságot takar.
2014. okt. 12. 15:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi a konkrét kérdés, mert ez így kb jó. Csak azt azért ne felejtsd el, hogy izmosodni kalória pluszban tudsz. Tehát valamiféle tömegnövelés mégis kell majd. Testépítő sőt még figure forma sosem tudnál lenni koksz nélkül, szóval ezen nem kell aggódnod. :-)
2014. okt. 12. 15:42
 3/11 A kérdező kommentje:
A változatos azt jelenti, hogy minennap eszek zöldséget, gyümölcsöt, tojást,húst, sajtot, túrót, joghurtot, kenyeret vagy tésztát, rizst, stb. Nem tömöm magam csokival és nem járok a mekibe. Arra mániákusan figyelek hogy a 2 gr/tskg fehérje meglegyen, de a ch-ot nem számolom, de azzal szerintem nincs gond. Viszont nem számolgatom, hogy egyes étkezésekben mennyi ch, zsír, nem dobozolom, adagolom a kaját, de azért odafigyelek, amennyire tőlem telik.
2014. okt. 12. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez okés, de kis plusz kalória akkor is kell, ha izmosodni szeretnél. Kalória-egyensúlyban nem lesz izomnövekedés naturálban. Te pedig izmosodni szeretnél, ezt írtad. Az úgy nem fog megvalósulni, hogy marad a testtömeged, de majd egyszer izmos leszel. Eleve nőként ez nem is egyszerű kevés tesztótermeléssel.
2014. okt. 12. 16:38
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem, akkor kiszámolgatom a kalóriát is mindenképp!

Köszi!

De eredményt (azért ha ezeket betartom persze), akkor el lehet érni ugye? Nem feltétlen muszáj mindent grammra kimérni és 5-6 féle tápkieget használni ugye? Mindenhol azt olvasom, hogy ezek nélkül, meg személyi edző,heti 5 edzés, stb nélkül nem lesz semmi eredménye a súlyzózásnak. Nem akarom ezt elhinni, azért kérdezem a ti véleményeteket! Nincsenek irreális céljaim, egyszerűen csak izmokat szeretnék!

2014. okt. 12. 17:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem kell kalóriát számolni, mert így is látod, hogy ha nem jön a tömeg, akkor kicsivel többet kell enni. Szóval számolás nélkül is plusz kalória lesz, ha többet eszel. Ha van multivitamin és rendben a kaja, akkor fejlődsz. Nem fontos egyéb tápkieg. Persze edzés után jól jön a turmix, de ugyanúgy fejlődnél, ha ez a tápanyagmennyiség szilárdból menne be. Csak ugye egyszerűbb lehúzni egy shaket edzés után.

Heti 5 edzés nem kell, elég 3-4 is, ha az olyan! Ha meg nem olyan, akkor hiába eddz valaki heti 5-6 napot is. szóval nem ezen fog múlni a formád.

2014. okt. 12. 17:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2014. okt. 12. 19:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Szívesen.:-)
2014. okt. 12. 19:24
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves Sandorzsolt!

Ha még olvasod eszembe jutott még valami. MI van akkor, ha valamiért nem volt rendben a kaja (tegyük fel, hogy az edzés igen). Akkor nem fejlődök, azt értem. De mi van azzal az edzéssel, amit addig csináltam? Az már veszett fejsze nyele? Olyan mintha nem csináltam volna semmit, vagy azért ha a kaját utána rendbe teszem, akkor hamarabb jön az eredmény a korábbi edzések miatt? Vagy teljesen időpocsékolás volt? Remélem érthető, amit kérdezni akarok :-)

2014. okt. 12. 20:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem volt időpocséklás, mert gondom eddig is fejlődtél így is. Csak jól belőtt étrenddel könnyebb lesz, illetve ez úgy van, hogy kezdőknél még rosszabb étrenddel is jön eredmény, után meg muszáj odafigyelni jobban, ha fejlődést akarsz.
2014. okt. 12. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!