Milyen izomnövelöt étrendkiegészitöt ajánlottok?
Elszeretnék kezdeni edzeni,régebben mar csianltam csak abba kelett hagynom :/
18 eves vagyok 178cm es 77kg
mit vegyek ahoz hogy kb fél év egy év alatt latszata legyen annak amit csinálok.
etrend kiegészitöt diétazzak nem tudom hogy kezdjek bele.
itt egy kép a testemröl: [link]
köszi elöre is!
Nincs izomnövelő étrendkiegészítő!
Az izom fehérjékből épül fel. Tehát napi szinten kell fogyasztani fehérjedús (főleg állati) ételeket. Nagy általánosságban igaz, hogy 2g/testsúlykilógramm fehérjebevitel kell naponta a megfelelő izomnövekedéshez. Ezt főleg húsból, tojásból, túróból érdemes bevinni, ezt egészítheted ki különböző fehérje alapú étrendkiegészítőkkel.
Az is igaz, hogy a testet "építkezésre" kell kényszeríteni, amit edzéssel és megfelelő energiabevitellel lehet elérni. Tehát több energiát (kcal) kell bevinni, mint amennyit egy nap elhasználsz. Ezt többnyire szénhidrát alapú ételekkel szokták megoldani. Risz, burgonya, teljes kkörlésű kenyér stb. Ha nehezen hízó vagy, olyankor jöhetnek szóba a tömegnövelő kieg-ek, amik főleg összetett és egyszerű szénhidrátot tartalmaznak (cukrok) viszont nem túl gazdaságosak.
Tehát nem kell semmilyen kiegészítőt venni, (max. vitamint) hanem a napi kajádat kell rendbe rakni.
Etteremben dolgozok szoval tudok enni amit csak szeretnek.
Tudnal nekem irni hogy mit fogyasszak peldakat?
Meg egy edzestervet.
Nézd, én étrendet nem írok senkinek, mert felesleges. Fent már leírtam, csirke, marha, sertés, tojás, túró, hal stb mind mehet (tömegelés alatt). Netes kalóriatáblázatból megnézed magadnak mi miből mennyit tartalmaz, egy gramm pontos mérleg meg jól jöhet. Szénhidrát meg főleg rizs és krumpli, zab.
Edzéstervet megint nem szeretnék írni, mindenkinek más jön be, nem tudom milyen eszközök állnak rendelkezésedre stb.
De body.builder.hu minden információt megkapsz, vannak edzéstervek is, étrend is.
Köszönöm!
Ment a zöld kez ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!