Mivel dobhatom fel a zabpelyhet? Ami adna neki egy kis ízt.
#5-ös:
Inkább darált dió. De a változatosság kedvéért mazsola helyett banánkarikák is szóba jöhetnek.
#5-ös:
A zabpelyhet nemcsak nyersen lehet alkalmazni, de főzve is, akkor angol reggelit, zabkását (= porridge) kapunk. 4 adag így készül: kell hozzá 12 dkg durvább fajtájú zabpehely, 3/4 liter víz, 1 csipet só.
A zabpelyhet a forrásban levő vízbe szórjuk. Puhára főzni kevergetve 20-30 perc alatt lehet, fedő alatt, míg a vizet fölveszi. Ha megpuhult sóval ízesítjük és mégegyszer jól átkeverjük
És aztán lehet hozzáadni mindenfélét, amit már ajánlottunk, variálva is lehet persze. Ízlés szerint mézzel, fahéjjal, "fúúúj mazsolával", dióval, stb. még finomabbá tehetjük.
Én ma reggel kicsit megmikróztam és dobtam bele egy kis natur joghurtot, meg fahéjat, jó szar volt... :)
Kókusz jó, meg alma, édesítő fahéj... Mikor mi akad a kezembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!