Mennyire fejlődni edzés utáni turmix nélkül?
Eddig a sz_r étrendemet napi 3 adag tejsavófehérjével javítottam fel, és 4 hónap alatt hozott kb. 6-7 kilót így is. 65-66 kg-ról sikerült feltornászni magamat 72-73-ra, aminek nagyon örülök, sokkal jobban érzem magamat, de ez még nem elég :D
Most azonban helyre szeretném tenni az étrendemet, ezért kitaláltam, hogy kontakt grillben sütögetek majd csirkét, napi 600 grammot.
Kérdés az, hogy ha a szénhidrát bevitelem is meg van a nap folyamán, akkor ha nem viszek be edzés után 50-60 g tejsavót és 50 g szénhidrátot, akkor mennyire veti vissza a fejlődést? Kaja mellett már igen csak szűkös lenne a keretem még tejsavóra is, (egyetemista vagyok, gyakornoki fizetés az egyetlen bevételem, sajnos-nem sajnos nem kapok minden hétvégén Deák Ferencet a szülőktől) szóval választanom kéne.
Úgy tudom, hogy edzés után a szervezet szinte "felszippantja" a tápanyagot, de gondolom nem csak ezen múlik.
"Úgy tudom, hogy edzés után a szervezet szinte "felszippantja" a tápanyagot"
Igen,a szilárdat. Hogy a folyékony formában fogyasztott fehérje mennyire hatékonyan szívódik fel,az vitatott. Én azt mondom,ha a szilárd kajád 100%-ig rendben van,és még ezen felül is maradt pénzed,akkor igyál edzés utáni turmixot. De ha kihagyod,az sem fog jelentősen visszavetni,feltéve,hogy a szilárd kajád rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!