Szőlőcukor (dextróz) helyett nem jó a sima kristálycukor fehérje mellé testépítéshez? Hiszen sokkal olcsóbb, nem?
Figyelt kérdés
1/3-ad 1/4-ed áron van.2014. aug. 29. 11:55
1/3 anonim válasza:
A kristálycukor szacharóz, ami egy glükóz és egy fruktózmolekulára bomlik. Nézd meg, hogy a fruktóz jó-e arra, amire a glükóz, és döntsd el.
2/3 anonim válasza:
A kristálycukor egy lassú méreg!!!
3/3 anonim válasza:
A szőlőcukor kémiailag a legegyszerűbb szénhidrát. Nem azért fogyasztják az emberek edzéshez (dextrózt) mert olyan hű de sok energiát ad. Arra valóban jó a sima cukor.
Az a nagy előnye a dextróznak a sima cukorral szemben, hogy a dextró rögtön feloldódik, és 1-2 perc gyors emésztés után a véráramba kerül egy az egyben. Ez segíti a táplálékellátást a szervezetben, így az izmokhoz is gyorsabban, hatékonyabban jut el a fehérje.
Ezzel szemben a cukor ugyanannyi ideig szívódik fel fogyasztás után, mint akármelyik könyebb étel, ráadásul nagy mennyiségben káros, amit a dextrózról nem lehet elmondani. Nagy mennyiségnek 50-80 grammot értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!