A sült krumpli jó szénhidrát forrás?
Figyelt kérdés
2014. aug. 18. 21:49
11/15 anonim válasza:
Krumpli rohadtjo ch forrás. Tele van mikrotapanyagokkal és rost is van benne valamint finom is.
12/15 The answer válasza:
Nagyon jó szénhidrát forrás, csak éppen oligoszacharidokat tartalmaz (ide tartozik a burgonyakeményítő), amelyek miatt a gyorsan felszívódó szénhidrátok közé sorolandó. Túlzásba vinni nem szabad, az egyszerű szénhidrátok túlzott és tartós fogyasztása növeli az inzulin-rezisztencia kialakulásának kockázatát. Emellett a mikoronutriensek és vitaminok jelentősége eltörpül.
13/15 anonim válasza:
A krumpli simán jó ch forrás. A GI pedig magas a rizsnél, tésztánál, kenyérnél is. De mivel eleve egy testépítő (ez a testépítő kategória, nem a femina.hu) eszik mellé húst és zöldséget is, így a GI lecsökken, krvára nem fogja megdobni az inzulinszintet. Ennyi.
14/15 The answer válasza:
Utolsó válaszolónak:
Azért van teljes kiőrlésű kenyér, durumlisztből készült tészta és barna rizs. Mind messzemenően jobb a burgonyánál. Magam is fogyasztok burgonyát időnként, nem erről van szó, csupán megpróbáltam érdemleges választ adni a T. kérdező kérdésére.
15/15 anonim válasza:
Igen, ezek jobbak, de mint mondtam, nem csak ez számít, hanem az is, hogy mivel fogyasztod egyszerre, mert ezáltal módosul a felszívódás sebessége és az inzuliválasz mértéke is. Én is csak válaszoltam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!