Miért szólják le a Physique kategóriát?
Mivel Bunny elkezdte, aztán folytatta a többi ember is utánna, pedig rohadtul nem értem miért kell leszolni ha valaki éveket építi a testét, kitartás és kemény munka, na meg pénz árán.
Ismerősöm is Physique kategóriában szokott versenyezni, rohadt nagy súlyokat szokott megmozgatni, keményen edz. Physique kategóriában sem jó bármilyen alkat, ezt megsúgom :) Egy ENDO-nak esélye sem lenne.
Meg a másik dolog, sokkal jobban népszerűsítik a sportot, mint a rendes kemény bodysok. A csajoknak is bejön az arányos kidolgozott test, versenyre nem kell annyi koksz és még sorolhatnám.
Én nem vetem meg a Physique kategóriát, pedig a hardcore body híve vagyok.
Physique ismerősömnek koksz nélkül, szálkásan 42 felkarja van, 18 éves. Túl atlétikus alkat, szóval neki bejött a Physique. Na nekem ne mondja senki, hogy azért nem kell keményen megdolgozni, hanem pinát legyezel a terembe :)
Ugyan olyan durván edz, mint én vagy más. Csípem Ronnie-t, Cutlert, Doriant, Arnoldot, de semmiképp nem lennék a bőrükben.
Azt én is készséggel elismerem,hogy egy physique versenyző esztétikusabb,mint a Mr. Olympia izomszörnyei. Ha csak arról szólna a dolog,hogy a testépítést esztétikus,naturál fizikumokkal népszerűsítsék,akkor oké.
A baj az,hogy a phisique-ben ugyanúgy kokszol mindenki,mint a nagyobb kategóriákban,viszont a követelmények jóval megengedőbbek (kisebb tömeg,láb nem kell,mert úgysem látszik a gatya miatt). Tehát koksszal akár 1-2 év edzésmúlttal is nyerhet valaki physique-ben. Ergo nincs és nem is kell mögötte legyen az a munka,ami akár egy régóta edző naturál,akár egy nagyobb kategóriás profi fizikum mögött megvan. Kicsit olyan az egész,mintha azoknak hoztak volna létre egy kategóriát,akik lusták,türelmetlenek vagy tehetségtelenek ahhoz,hogy igazán nagyok legyenek,de persze kokszolni azért hajlandóak.
Az már csak hab a tortán,hogy a csini térdnadrágocska mellett számít az arc,a frizura ésatöbbi,mint egy szépségversenyen. Ezért tartják nagyon sokan b.z.snak az egészet.
Egyébként én is így gondolom,annak ellenére,hogy hányok a profi testépítők fizikumától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!