Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért szólják le a Physique...

Miért szólják le a Physique kategóriát?

Figyelt kérdés
Legalább népszerüsíti az életmódot és az edzést a profi testépítéssel ellentétben, ami az átlagembert nem érdekel és undorítónak tart. Mert ha választhatna 100-ból nem tudom hány ember mondaná, hogy egy profi testéptő jobban néz ki szerinte, mint egy Physiqe induló. Nem értem, akik leszólják azoknak mi bajuk van? Szerintem az életben nem lesznek olyan formában, mint ők mégis buzyque kategóriának hívják, mert nem elég hardcore bodybuilding... Valaki fejtse már ki nekem, hogy mire ez az irigység és gyűlölködés.
2014. aug. 18. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem nincs vele bajom, de sok ember szerint nincs benne annyi meló. Egy jó genetikájú gyerek pár év edzéssel és koksszal már el tud jutni arra a szintre, míg nagyobb kategóriákhoz 5-8 év is kell. Sok ember izomszörnyeket akar látni a színpadon, nem csak átlagtömegű szálkásabb formát. De mondom, nekem nincs vele bajom, csak azt írtam amit legtöbbször hallok, olvasok ilyen téren.:-)
2014. aug. 18. 14:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Mivel Bunny elkezdte, aztán folytatta a többi ember is utánna, pedig rohadtul nem értem miért kell leszolni ha valaki éveket építi a testét, kitartás és kemény munka, na meg pénz árán.

Ismerősöm is Physique kategóriában szokott versenyezni, rohadt nagy súlyokat szokott megmozgatni, keményen edz. Physique kategóriában sem jó bármilyen alkat, ezt megsúgom :) Egy ENDO-nak esélye sem lenne.

Meg a másik dolog, sokkal jobban népszerűsítik a sportot, mint a rendes kemény bodysok. A csajoknak is bejön az arányos kidolgozott test, versenyre nem kell annyi koksz és még sorolhatnám.

Én nem vetem meg a Physique kategóriát, pedig a hardcore body híve vagyok.

2014. aug. 18. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
A sportolás népszerűsítésére ott van a többi sport és ahogy te mondtad a hardcore bodybuilding. Szvsz egy ember nem azért fog elkezdeni sportolni, mert szexi fiúkákat látott szörfnadrágban pózolni. Inkább azért, mert brutálisan kinéző és emberfeletti izomtömeggel rendelkező férfiakat lát. Szerintem a testépítés nem arról szól, hogy a versenyzőre hány pina nedvesedik be, hanem arról, hogy kemény munkával brutális fizikumot érjen el valaki és azt összemérje a vetélytársaivaiéval. A p_csarázásra ott van a strand, de a színpad nem erre való. Nem mondom, hogy a physique versenyzők nem dolgoztak meg a formájukért, de egy ilyen fizikumot szerintem nem érdemes színpadon mutogatni. Én azért gondolom, hogy a buzyque elnevezés megállja a helyét, mert az ottani fizikumok szimplán esztétikusak a sportot pedig nem azért nézik az emberek, hogy csorgassák a nyálukat, hanem, hogy megnézzék a kemény munka gyümölcsét és élvezzék a rivalizálást. Lehet, hogy ez így ellentmondásosan hangzik, szóval inkább leírom érthetőbben: ez a cicafiús kinézet és a színpadon tekergés egyszerűen b_zis. Persze ez csak az én véleményem, az, hogy más hogy gondolja már nem az én dolgom.
2014. aug. 18. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a testépítésnek Physique a csúcsa onnantól kezdve már deformált izomzat van és az szerintem undorító .
2014. aug. 18. 14:15
 5/11 anonim ***** válasza:
48%

Physique ismerősömnek koksz nélkül, szálkásan 42 felkarja van, 18 éves. Túl atlétikus alkat, szóval neki bejött a Physique. Na nekem ne mondja senki, hogy azért nem kell keményen megdolgozni, hanem pinát legyezel a terembe :)

Ugyan olyan durván edz, mint én vagy más. Csípem Ronnie-t, Cutlert, Doriant, Arnoldot, de semmiképp nem lennék a bőrükben.

2014. aug. 18. 14:18
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Aki hobbigyúrós annak miért kell még a maxon is felül mennie, egészen a túlzásig? Sok kommentből (persze nem innen) az rí le, hogy a testépítők a csúcsok, a többi aki a genetikai határjain marad belül, sztero vagy hasonló nélkül , az meg ratyi?
2014. aug. 18. 15:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, de a physics-ben is megy koksz, azok sem naturalok, senki ne higgye.
2014. aug. 18. 16:06
 8/11 Tyler913 ***** válasza:
100%

Azt én is készséggel elismerem,hogy egy physique versenyző esztétikusabb,mint a Mr. Olympia izomszörnyei. Ha csak arról szólna a dolog,hogy a testépítést esztétikus,naturál fizikumokkal népszerűsítsék,akkor oké.

A baj az,hogy a phisique-ben ugyanúgy kokszol mindenki,mint a nagyobb kategóriákban,viszont a követelmények jóval megengedőbbek (kisebb tömeg,láb nem kell,mert úgysem látszik a gatya miatt). Tehát koksszal akár 1-2 év edzésmúlttal is nyerhet valaki physique-ben. Ergo nincs és nem is kell mögötte legyen az a munka,ami akár egy régóta edző naturál,akár egy nagyobb kategóriás profi fizikum mögött megvan. Kicsit olyan az egész,mintha azoknak hoztak volna létre egy kategóriát,akik lusták,türelmetlenek vagy tehetségtelenek ahhoz,hogy igazán nagyok legyenek,de persze kokszolni azért hajlandóak.

Az már csak hab a tortán,hogy a csini térdnadrágocska mellett számít az arc,a frizura ésatöbbi,mint egy szépségversenyen. Ezért tartják nagyon sokan b.z.snak az egészet.

Egyébként én is így gondolom,annak ellenére,hogy hányok a profi testépítők fizikumától.

2014. aug. 18. 16:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Én most Tylerrel értek maximálisan egyet.
2014. aug. 18. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Mert a testépítő versenyzők nagy része törpe,vagy alacsony,a physique versenyzők meg normál vagy magas emberek.A másik ami beszólásra adhat okot,hogy a testépítők erre építik fel az egész életüket,ez a megélhetésük,mindent ennek rendelnek alá,a physique versenyzőknek viszont csak egy kirándulás ez a fajta versenyzés nem élet halál megélhetés kérdése,többségében jó anyagi háttérrel rendelkező aranyifjak,akiknek a hobbijuk kiterjesztése a dolog.Összegezve magasak jóképűek jómódúak vs törpék,sokszor anyagi nehézségekkel küzdők.Ezek bőven elég indokok a beszólogatásra.Holott mind a kettő a színpadon mutogatja magát ugyanúgy.
2014. aug. 18. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!