Futás mellett kondi?!
Ennyi futás mellett nem fogsz tudni izmot építeni.
Nyilván az elején lesz némi fejlődés, de egy (rövid) időn belül meg fog állni.
Lehető legrosszabb kombináció,hogy ennyit edz-esz egy héten.
Nem lesz így könnyű az izomfejlődés mivel nincs regenerálódási idő.
3-asnak:
Nem csak enni kell, hanem regenerálódni is az izomnöveléshez.
nem kell konditerembe járnod hogy erősödj, futással is izmosodhatsz, illetve előnyös is a futás mellé a súlyzós/anaerob edzés, ha erre gondolsz.
a céljaidtól és testalkatodtól függ.
Hú, köszönöm mindenkitől a sok tanácsot, segítséget!
Nem versenyszerűen futok, de rendszeresen (most félmaraton távokon próbálkozom időt javítani, egyébként max. amatőr versenyek jönnek szóba), már kb. 7-8 éve. Kezdetben heti 3x, ami az utóbbi 2 évben változott heti 4, inkább 5 alkalomra. Tudatos edzéstervet nyomok, amit részben netről néztem, részben pedig én alakítottam. Mostanában átlagosan kb. 40-50 km között futok egy héten. A kajával nincs nagy gond, igyekszem normálisan enni, bár még alakítható :D Kiegészítőket eddig nem szedtem, illetve esetenként (most is éppen) L-karnitint. Egyébként az én "paramétereim" 22/F, 182cm/~75kg. Kicsit aránytalan az elosztás, mert a lábaim elég durvák, de a felsőtestem, karjaim viszonylag gyengék...:D
Habár nem nagyon szeretnék lejjebb adni a futóedzésből, de valószínűleg én is úgy gondolom, hogy mérlegelni kell. Mivel nem profi szinten tolom, nem lenne akkora áldozat, habár lelkes vagyok, és igen jól esnek az edzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!