Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az alacsony ismetles szamu...

Az alacsony ismetles szamu edzesekre tomegnoveles alatt azert van szukseg mert tesztoszteront termel a szevezetben. Szalkasitasnal meg az izom megtartasa miatt szuksegen. Mikor jo a magas ismetles szamu edzesek?

Figyelt kérdés
En elonybe reszesitem 12-15-25-os ismtles szamu treningeket vetkozo sorozatokal.Ennyire rosszul csinalnam?

2014. aug. 11. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert nagy súllyal lesz hipertrófia. Azaz az izmokban azzal tudsz mikroszakadasokat okozni és ezek begyógyulása fog izomnövekedést eredményezni. Kis súlyos bohóckodással nem lesz izom, mert az már állóképességi edzés lesz. 12-15 ismétlés még elmegy, de 20 felettinek nem lesz sok értelme izomnövelés szempontjából.
2014. aug. 11. 22:26
 2/7 A kérdező kommentje:
20-25 pl hatso vallnal,bicepszel szoktam hasznalni.Erzem h szet akar szakadni az izom.Bedurran mint a pinty.Ezek szerint visszafog kelleni terni az 6-8-ra,bar ott az izom osszehuzodasara nemigen lehet koncentralni....
2014. aug. 11. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:

A bedurranás egy dolog. Az nem elég. Parketta csiszolástól is bedurran az izom, mégsem lesz tömeg.

Én nagy súlyos alapgyakorlatoknál felmegyek akkora súlyra is (piramisban), amivel már csak 6 ismétlés megy, de pl izoláló gyakorlatoknál jó a 10-12 ismétlés is. Pl oldalemelés, tárogatás, stb..

2014. aug. 11. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
De hasnál és vádlinál ajánlott a 20 körüli ismétlés szám nem? Nekem még meg sem fordult a fejembe egy has vagy vádli gyakorlatnál 4x8-at csinálni. Javítsatok ha rosszul tudom.
2014. aug. 11. 23:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Ott mehet persze.
2014. aug. 11. 23:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Magas ismétlés szám akkor a legjobb, ha változtatni akarsz.

Év(tized)ekig ugyan úgy edzeni elég unalmas tud lenni, egy kis változatosság nem árt

Pár hétig-hónapig magasabb ismétlés számmal edzeni más izomrostokat von be a munkába, a fejlődésnek sem árt hosszú távon.

Én pl. 3 hónapig csináltam 2x25-ös ismétléseket (nyilván alacsonyabb súlyokkal), majd visszatértem a 3-4x10-12-re és sokkal könnyebb lett, emelnem kellett a súlyokat, az edzéseim keményebbek lettek.

2014. aug. 11. 23:38
 7/7 anonim válasza:
Bakker érezd jól magad.Ne azon izgulj hogy most 10 vagy 20 ismétlés.Mivan akkor ha nem fog annyira fejlődni?Fél centivel vékonyabb leszel?Ilyen hülyeségen ne stresszelj mert akkor télleg nem fogsz fejlődni.Menj el a határokig.Azért mert valaki azt mondja hogy nem jó bizonyitsd be hogy téved.Te tested te irányítasz.
2014. aug. 13. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!