Ez igaz lehet? Próbálta már valaki? Esetleg tapasztalat?
Azt hallottam, hogy van egy módszer, amivel egyszerre lehet zsírból fogyni és izomtömeget növelni.
A módszer lényege annyi, hogy heti 3 súlyzós edzéses nap van, és heti 4 aerob nap.
A súlyzós napokon kalóriatöbbletben kell maradni, a 4 aerob mozgásos napon viszont kalóriadeficitben.
Tehát kétféle étkezést kell vinni, annak függvényében, hogy éppen edzés nap van, vagy csak aerob nap.
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5867..
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5520..
Van még egy csomó. Most rendszerezem a linkjeimet. Ha megvan mind, elküldöm.
Nem működik. Sandorzsolt pont azt magyarázza.
A tested nem fog egyik napról a másikra nem fog átállni Ch felhasználásból zsírbontásra. Mire átállna, neked már megint edzésnapod lesz, amikor is kalóriapluszban leszel, vagyis leállnak azok a folyamatok, amiknek a hatására elkezdenél zsírt bontani. Ez a tapasztalat.
Persze mindig van, aki mást mond. Ezért linkeltem a korábbi kérdéseket. Szemezgess.
Hogy konkrét példával is éljek, volt itt egy tapasztalt gyúrós. Leírta, hogy hosszú időt (évek) töltött az általad működőnek vélt módszer használatával. 3 kg izmot tudott így magára pakolni, ezért elmondása szerint nagyságrendekkel hatékonyabb a klasszikus módszer. Tömegnövelés, majd szálkásítás. Főleg, ha ésszel csinálod.
Rendszereztem, de nem találtam meg a témában lezajlott régi nagy vitákat. Keresem még.
Itt van viszont, amiről beszéltem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5635..
"...A testkompozíció változtatás alatt gondolom a tiszta kajálást érted, csak éppen mennyiségileg pont a "semleges zónában". Na most én körülbelül másfél éve pontosan ezt csinálom, mivel anno a kövérségem miatt tömegelni nem mertem, az egy évi diétából meg elegem volt. Most, hogy lassan 3 éve edzek konditeremben, kezdek emberformájú lenni, és igen, sok zsír is lement, azonban az izmosodás 3 évhez mérten minimális, ahogy az erősödés is. Pedig keményen edzem, a kaja 99,99%-ban tiszta, az átütő változás mégsem jött. Utólag bánom, hogy nem csináltam egy rendes tömegelést, mert akkor most lenne izmom egy normális diétához... :D
Tehát az én személyes véleményem szerint aki látványos változást akar, az tömegeljen rendesen (persze okosan!), vagy diétázzon rendesen, de a köztes megoldás nem fog hozni gyors eredményt. Én 3 év edzés után egy max 1 éve edző ember izomzatával rendelkezem, ami magamhoz képest még mindig fejlődés persze... :D
Annak érdemes ilyet csinálni, aki már elégedett a formájával, és azt sem bánja, ha belassul az egész folyamat. De ilyen ember meg kevés van :D..."
Ezt tkodit írta anno.
Van még egy könyv (még nem tudtam megszerezni), amiben a szerző (Dr. O. Péter) ezt a „testkompozíció váltás” módszert írja le. Címe: Sportélettan, sportegészségtan.
A lényeg tehát ugyanaz: lehet pár kg izomért "testkompozícióváltoztatgatni" éveken keresztül, de aki látványos eredményt akar, annak a klasszikus tömegelés-szálkásítás lesz az útja, úgy ahogyan s.zs. írja.
Sandorzsolt!
Remélem az előző kommentem nem volt félreérthető. Éppen azt igyekeztem vele megerősíteni, amiről Te beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!