14 éves lány vagyok, és szeretnék egy kis felkar izmot. Napi száz karedzést csinálok 1.5 kg-os súlyzóval. Az elég? Vagy mivel próbálkozzak még?
100 karedzés? :) Ha felemeled a súlyzót 100-szor, akkor is attól még ez egy edzés lesz. Az ismétlésszám lesz 100.
De 1,5 kilós barbisúlyzónak nem sok értelme van. Amivel egy sorozatban többet tudsz végezni, mint 12 ismétlés, azzal már nem lesz izomnövekedés. Inkább állóképességi edzés lesz belőle. Tehát növelni kell majd a súlyokat, amivel éppen megy egy sorozatban 10-12 ismétlés szabályosan.
De szerintem a gyakorlatokkal sem vagy még tisztában, persze érthető is ilyen korban. Mindenre kellene edzeni, nem csak karra.
Googleba: alapismeretek. vagy ha bővebben érdekel a téma, akkor keress rá a sárga kapszula című könyvre, és azt olvasd el. Az étrend is fontos.
én bicepszre itthon úgy edzek h 4 kiló és kétszer húsz-húsz mindkét karra
de ezenkívül persze másra is edzek meg már járok alakformálóra, csak a bicepszet írtam le
tricepszre úgy lehet h lefekszel és megfogod a kézisúlyzót v bármit és a könyököd hajlítod utána érezni fogod :))és lehet még hátsó fekvőt lábad felrakod az ágyra az elég durva :)
nálam kb ezek mennek karra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!