Hidegen sajtolt napraforgó olaj mehet étkezésbe?
Sok zsírsav tartozik az omega 3-ak közé. Az EPA és a DHA kettő ezek közül.
Azt jól kifigyelted, hogy a repceolaj olcsóbb, mint a lenolaj és mégis jó benne a 3-6 arány.
Anno én is betankoltam belőle, gondolván, milyen ügyes vagyok.
Aztán megtaláltam ez a magyar WIKI-n:
"A nemesítetlen repceolaj változó mennyiségű (20-50%) erukasavat (zsírsav) tartalmaz, amely a festékipar számára fontos összetevő. Ez az anyag táplálkozásra nem alkalmas mivel rosszul emészthető, az izom- és májsejtekben lerakódva káros elváltozásokat okoz. Ugyanakkor negatív hatása van a belőle készült biodízel égési jellemzőire is"
Ezért csak az erukasavmentes (egyszer nullás) fajtából ütött olaj alkalmas fogyasztásra! Ennek tényét viszont egyik gyártó sem jelöli a terméken. Akkor most merjem enni vagy ne?!
akkor hanyagoljuk...
miért kell minden kaját vagy szarr* őrölni vagy finomítani vagy hevíteni ...hidrogénezni meg elvenni hozzá adni szaroka*.Megakarnak minket ölni a gyártók...
Bocs, ezt a kérdést csak most vettem észre.
Azért finomítják az étolajat, hogy jobb legyen az íze, aranybarna a színe és jobban bírja a hőt. Mert így jobban megveszik a népek. És igen, ha ez az ára annak, hogy a népek jobban megvegyék a termékeiket, akkor a gyártók tojnak bele, hogy meghalsz-e attól, amit eladnak neked vagy sem.
A linkelt termék árban nagyon jó. Gyanúsan jó. A dióolaj jó (nem olyan jó, mint a lenolaj), de drágább mint a lenolaj, ezért abból nem sok lehet a löttyben. A repceolajat már kitárgyaltuk, a mogyoró olaj meg megint nem a legszerencsésebb. Tegyük fel, hogy mindenből ugyanannyi van a termékben. Akkor meg gyanúsan olcsó a termék, de az is lehet, hogy én veszem rossz helyen és aranyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!