Hidegen sajtolt napraforgó olaj mehet étkezésbe?
Izületi és gyulladásokra gondoltam.
Nálam pl. gondot okozott az omega 6. Egy időben sok mogyorót ettem és hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam lenolaj helyett. Fájt a vállam. Elhagytam a mogyorót és a napraforgóolajat. Rendbejött a vállam. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés.
Igen, bizonyos szempontból a disznózsír is jobb, de a kacsa és libaszír még jobb. Ha a napi bevitel max fele telített zsírból megy, akkor a húsokból és pl. tojásból jövőt nyugodtan ki lehet egészíteni ezekkel a zsírokkal.
Ezért mondom, lehet, hogy valakinél semmi gondot nem okoz a túl sok omega 6, másoknál meg igen. A napraforgóolaj pedig full omega 6, akkor is, ha hidegen sajtolt.
omega 3 miben található ami olcsó?
lenmagolajon kívül...
Pár hónapja jártam utána és csináltam ezt a táblázatot. Az EPA és DHA tartalom még nincs beírva, de az kb csak halakban van, azokból is inkább a tengeriben. A koleszterin is hiányzik még, de azzal az új irányzatok szerint már nem kell foglalkozni.
Sajnos a lenolaj a legolcsóbb omega 3 forrás. Azért a legjobb, mert úgy viszel be omega 3-at, hogy nem nyomod tele magad omega 6-al.
A napi telítetlen bevitelhez szerintem vegyél annyi lenolajat, amennyit megengedhetsz magadnak, a többit pedig vidd be olajos magvakkal, elsősorban dióval. Azt falun vehetsz olcsón háznál. Telítettre meg tökéletes ami a tojássárgájában és húsokban van, amit kiegészítesz állati zsírokkal. Ennél olcsóbb csak a szutyok finomított napraforgóolaj, de azt nem hiszem, hogy bárki ajánlaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!