Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szálkásító diétába nem fér...

Szálkásító diétába nem fér bele a görögdinnye?

Figyelt kérdés
Jelenleg szálkásítok, akkor a görögdinnye teljesen kilőve? A cukortartalma miatt kérdem. És majd gyümölcsökkel mi a helyzet? Amúgy ha számít valamit, nő vagyok :D
2014. júl. 22. 10:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

egy szóval nem írtam, hogy drabálisnak kell lenned, azt írtam, bélpoklos...

utolsó, igen fruktóz, mint a legtöbb gyümölcsben, csak épp a dinnyében sokkal kevesebb van, mint pl egy zöldalmában...

A dinnyét ajánlják mértékkel cukorbetegeknek is, mivel az alacsony cukortartalma miatt, mértékkel, de nyugodtan ehetik... és mielõtt azt hinnénk vsak cukorból áll a dinnye, van itt jelentõs mennyiségû C-vitamin, karotin, b6-vitamin, kálcium, magnézium, foszfor....

sportolóknak pl egy kiadós edzés után tökéletes izotóniás ital helyett.. kilónként 75gramm ch val pedig az egyik legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcsrõl beszélünk... bezzeg a banánt, narancsot, körtét fele ennyien nem támadják, aztán a dinnyéhez képest ezek igazi cukorbombák...

2014. júl. 22. 13:05
 12/12 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ha valakinek van étrendje, felesleges glikémiás telítettségről beszélni. Aki megtervezi az étkezést, nem addig fogja enni a dinnyét vagy akármilyen más gyümölcsöt, amíg lát belőle maga előtt.

Max az lehet a kérdés, hogy a napi CH bevitelének hány grammját fedezheti fruktózból anélkül, hogy az bekavarna a céljaiba. Meg persze az, hogy a gyümölcsrostokkal együtt elfogyasztott fruktóz mennyire számít gyors CH-nak és számít-e egyáltalán, hogy milyen gyors a CH vagy csak a IIFYM számít. Mindkét tábornak megvannak a maga hívei, volt már köztük rengeteg vita itt a GYIK-en is. Konklúzió még sohasem volt. Érvek és tények persze vannak dögivel pro és kontra is.

Tömegeléskor egy 300 gramm CH-s étrendnél én max. 50 gramm fruktózt szoktam látni általános ajánlásként. Nem tudom már, hol olvastam ezeket és hogy mennyire megalapozott. Azt meg főleg nem tudom, hogyan alakulna ez a szám szálkásításkor.

Mindenkinek magának kell kitapasztalnia.

Én napi két idared/jonatán (tehát savanykás) almával (kb. 22-25 gramm fruktóz) még vígan tudtam szálkásítani. Más meg nem biztos, hogy olyan vígan tudna.

2014. júl. 22. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!