Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehet vegetáriánusnak...

Hogyan lehet vegetáriánusnak lenni? Nem értem. Ez valami vallás?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 17:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

#20 Láttad, hogy a zsidókat a gázkamrákban hogyan végezték ki? Emberekkel is megtették ugyan azt, amit a vágóhidakon napi szinten.

Majd ha az emberség az emberek között is minimum normál szinten fog működni, akkor el lehet kezdeni az állatokért is aggódni.

A sok habzó szájú állatvédő, meg az ő álcájukba bújt Négy Mancs alapítvány - például - olyan szinten tud tönkretenni gazdasági társulásokat, hogy például a magyar libamájnak reszeltek külföldön.

Mikor valamire kereslet lesz, akkor erre kiépül egy kínálat. Ahogyan anno a vallásra ki lett találva a szekularizáció, a fanatik állatvédők ellen is kell találni megoldást, és nyilván lesz is majd.

Csak az ember hiszi némelyik, hogy bármit megtehet. Az állatok világában ez nincs meg. Még a csúcsragadozó se esik túlzásba. Még az állatoknak is több eszük van, mint némelyik emberi lénynek titulált izének.

És az állatvédő se igazán az állatot védi, hanem szimplán irígy. Láttad már, hogy bemegy valami falusi portára és tiltakozik, hogy elvágja Mari néni a csirke nyakát? Nem. Gazdasági társulások elé mennek szájtépni, mert "azoknak jól megy". Persze jó kifogás, hogy szenvednek az állatok a nagyüzemi vágóhídon.

Etiópiában gyermekek halnak éhen, sokkal hosszabb ideig szenvednek, mint a vágóhídon az állatok...és az éhenhaló gyermekek az anyjuk karjaiban halnak meg többnyire. Az anya mit szenvedhet közben, meg utána? És nem az egyetlen hely a világon, ahol ilyen sorsuk van a gyeremekeknek...meg az anyáknak.

2014. júl. 21. 12:08
 22/27 k.zl válasza:
100%

"..Az állatok világában napi szinten megy ez a küzdelem, az, ha megöl valaki egy állatot, sokkal kevesebb kínt és szenvedést jelent a világban, mint akiket rabszolgaként kizsákmányolnak, akiket szexuálisan zaklatnak, akik családonbelüli erőszak áldozatai napi szinten, akiket megerőszakolnak, akiket lelkileg megnyomorítanak - többek között a vallások is -, a háborúk áldozatai, ezek és még sok más emberi szenvedés messze túlhaladja azt a mértéket, mikor levágnak egy állatot és az meghal..."

Csak hogy tudd, az ember is egy állatfaj. És más gerinces állatok sem érzik kevésbé ugyanazt a fájdalmat, mint egy ember. Az általad felsorolt kínzási módok pedig mindennaposak az állatokkal szemben is. Még a nemi erőszak is, meglepődnél, hogy milyen gyakran.

"..A sok habzó szájú állatvédő.."

Eddig itt egyenlőre csak neked habzik...

"..Majd ha az emberség az emberek között is minimum normál szinten fog működni, akkor el lehet kezdeni az állatokért is aggódni..."

Az emberi jogok és állati jogok egymás mellett is működnek. Ha védem az állatokat, attól még nem lesz rosszabb az embereknek. Az egyik nem zárja ki a másikat.

De ha már így szóba hoztad, te biztosan sokféle módon segítesz az embereknek. Támogatod az emberjogi szervezeteket? Tüntetsz mellettük? Szórólapokat terjesztesz? Adományozol? Lelkisegély szolgálatnál vagy önkéntes? Vagy éppen Etiópiába készülsz, hogy segíts az éhezőkön? Nagyon könnyű a billentyűzet mögül, a fotel melegéből szidni másokat, miközben lefogadom fel sem emeled a seggedet.

"..Etiópiában gyermekek halnak éhen, sokkal hosszabb ideig szenvednek, mint a vágóhídon az állatok..."

Etiópiát adósságokba sodorták a jóléti államok. Azóta amellett éheznek, hogy közben világelsők kávéexportban, valamint gabonát és zöldségeket is exportálnak. Találd ki, hogy a gabona hová kerül? Miközben emberek halnak éhen, a gabonát haszonállatokkal etetik fel Európában, Angliában és az USA-ban. Mert nálunk annyi haszonállat van, hogy már nem elég a termőterület a takarmánynövények megtermeléséhez. A helyi termelőket pedig tönkreteszik az országba beáramló olcsó tejporral és fagyasztott csirkeszárnnyal, far-háttal, amit a finnyás pénzes nyugat már nem eszik meg. Tehát többek között az általad említett afrikai (és dél-amerikai) gabonával azt az állatot etetik, amit a fehér ember felzabál. Minden szelet hússal, minden pohár tejjel, minden egyes tojással ezt IS támogatjuk. Olvass, és tanulj, mielőtt ide jössz verni az asztalt és másokat szidsz ismeretlenül.

2014. júl. 21. 19:27
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Majd ha az emberség az emberek között is minimum normál szinten fog működni, akkor el lehet kezdeni az állatokért is aggódni."

Nézd,én a magam nevében tudok nyilatkozni,nem tartozom semmilyen állatvédő egyesülethez.Nem igazán értem a felvetésedet,mert ki mondta,hogy az rendben van,hogy az emberek egymással embertelenül bánnak? Engem ugyanúgy elszomorít az etióp kisgyerekek sorsa,mint a vágóhídi képsorok.

2014. júl. 21. 21:05
 24/27 anonim válasza:
100%

"Etiópiában gyermekek halnak éhen, sokkal hosszabb ideig szenvednek, mint a vágóhídon az állatok"

Csak érdekességképpen itt megemlíthetjük, ha a húsiparba, az állatok felnevelésébe beleölt takarmányt emberi fogyasztásra fordítanánk nem lenne egyetlen éhező sem a Földön. Az etióp kisgyerek sem halna meg, hanem mind olyan kis husimusi lehetne.

2014. júl. 21. 21:51
 25/27 anonim ***** válasza:

k.zl -nek.

Kiforgatni más mondandóját látom megtanultál. A vega életmódról, meg vallásról volt szó.

Olyan vallást ismerhettem meg, ahol a vegaság mondhatni kötelező. Én onnan merítettem az "állatvédő" kontra embertelenség összefüggéseit. Vallásos emberek olyan szinten aláznak meg emberi lényeket, amit az állatok világában nem fogsz látni.

Továbbá az állatok világában a nemi erőszak nem az lesz, amit Te annak gondolsz. Erkölcsi normája az embernek van, az állatokra ezt nem tudod ráhúzni, mert amelyik állat monogám, az sem azért az, mert úgy döntött.:)

Az embereknek ott kell a másik emberen segíteni, ahol él. Tehát nem fogok Etiópiába rohangálni, mert nem oda születtem. Ebben az országban is rengeteg éhező gyermek van, de az adománygyűjtő szervezetek mindig valami más országban élő gyermekeknek gyűjtögetnek...

Tehát én ha adok, itthon adok. A mi belvárosunkban állandó helyeik vannak a hajléktalanoknak, koldusoknak. Tehát nem segélyszervezetet etetek, hanem konkrétan azt az embert, akit látom, hogy roppant mód rászorul...

És mutass már nekem olyan országot, ahol MINDIG rossz volt a helyzet. Etiópiában voltak az első egyetemek. Többek között. Tehát az, hogy bizonyos országokban nem túl rózsás a helyzet, azért is emberek felelősek. Politikusok. Amiket leírtál, azért is őket kell okold. Tehát ettől függetlenül nyugodtan leírhatom, hogy napi szinten éhenhal az anyja karjában egy gyerek, mert a tény ez.

És nézd majd meg, hogy egy állat meddig szenved attól, ha a szeme láttára hullik el a kölyke, vagy egy emberi lény, akinek a karjában hal éhen a gyermeke...

Szóval kicsit túl van lihegve az egész sztorid az állatokról, meg arról, hogy én nem sajnálom esetleg őket. Dehogynem. Csak a mértéket azt nem ártana szemelőtt tartani...meg az észérveket. Ha már annyira ott van az az evolúciós tudás, használd is valamire.:)

Valamint az egész véleményem mögött az a megtapasztalásom van, hogy a vallásban a vegaság nem azért van jelen, mert ahimsza és ne bántsd az állatot*, hanem a misztika miatt kell vegának lenni. Mert ugye abban a bizonyos vallásban a hagyma, a fokhagyma, meg a gomba is tilos.

Szóval akkor gyere nekem magyarázni, majd ha megtapasztaltad mire is képes egy emberi lény, csak azért, hogy a misztikus hatalmat minél magasabb szinten tudja produkálni. Én láttam ilyen "emberi lényt", meg azt is megtapasztaltam mire képes. Hiába írom le, hogy: bármire, lövésed nem lehet a valós helyzetről, mert az emberek többsége az ilyen dolgokról azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. Lévén keresztény környezet, ahol többnyire vagy nem javallott a misztika, vagy ha igen, akkor a húsevő keresztények "misztikája" nem egy nagy durranás...

*= az ahimsza nem az ölést tiltja önmagában, hanem nemártást jelent. Ez mindenre vonatkozik, a zöldségfélékre is például, meg a másik emberi lénynek való lelki bántásra is. Táplálkozásban ebben a vallásban az van javasolva, hogy azt egye, amit a fák lehullajtanak, tehát a leeső gyümölcsöt például. Persze a nagyon "szentek" csak, akik Indiában is elvonulva élnek...

2014. júl. 22. 04:00
 26/27 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy az állatok védelmét és az emberek védelmét nem kell kevergetni. Attól, mert valaki vega, nem kell hadjáratot folytatnia a vágóhidak ellen, mert annak sok értelme nincs, ha valakinél lelkiismeretfurdalással akarunk elérni valamit. Ezt a vallásos részlegről írom. A fanatik állatvédők pedig több kárt okoznak, mint hasznot, lásd a libamáj esete a Négy Mancs alapítvánnyal.

Vészhelyzetben Te is a saját gyereked mentenéd, nem a kutyád kölykét. Tehát rangsorolsz Te is.:) Mikor baj van természetesen. Mikor nincs, akkor le lehet írni akármit.:P

2014. júl. 22. 04:11
 27/27 anonim ***** válasza:

Érdekességképpen annyi mindent meg lehetne említeni, hogy mit lehetne másképpen csinálni ezen a bolygón, hogy jobb legyen. Évezredek óta megy a javaslattétel és nem lett jobb. A technikai fejlettségünk dacára lepusztult az emberiség mind szellemileg, mind erkölcsileg.

Jött a Jézus, hogy "megvált minden bűntől", és jobb lett? Rosszabb lett, mert a követői keresztények és muzulmánok még tovább nehezítették mind a többi ember életét, mind a sajátjukét.

Azon szoktál meditálni, hogyha teszem azt ez a gabona mennyiség nem oda megy, ahol Te jónak látod, az miért van? Meg azon például, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk megváltoztatni és akkor azt egyszerűbb elfogadni?

Ha holnap minden vágóhidat bezárnak, meg fog szünni az állatmészárlás? Biztosan nem. Az emberek egyik része magától vega, a másik része kényszeríti erre magát és vannak, akik természetes módon húsevők.

A buddhizmusban a közép út tana erről szól. Tudni kell elfogadni, hogy nem mindenki azt az utat járja, amit mi magunk helyesnek gondolunk. És húsevő emberben rengeteg jó embert ismerek. De vegában is ismerek velejéig romlottat. Mondjuk ez utóbbit szerencsére csak távolról...

2014. júl. 22. 04:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!