Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehet vegetáriánusnak...

Hogyan lehet vegetáriánusnak lenni? Nem értem. Ez valami vallás?

Figyelt kérdés

2014. júl. 19. 17:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
ez komoly hogy hippóval?
2014. júl. 19. 18:11
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
Különben nem mondanám...
2014. júl. 19. 18:44
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen,a hipóról én is tudok,egyik ismerősöm húsgyárban dolgozott,mesélte,hogy rohadt undorító amiket meg mernek csinálni,pl.tiszta genny volt a pulykák nyaka,mert betegek voltak,és azt is fel kellett dolgozni.Kilépett onnan,és azóta nem is eszik húst.Meg ugye a hormon kezelt állatok,ezek a szerek mind az ember szervezetében kötnek ki,aztán a tartósítószerek,nátrium-nitrit,nitrites pácsó pl.szeretnek barátságot kötni a végbélrákkal...És sok helyen a nagyüzemi állattartók kínozzák az állatokat,rugdossák a földön,verik,levágják a csirkék csőrét,karmát,hogy a tele zsúfolt helyen ne csípjék szét egymást,egész életüket stresszben élik le,soha nem látnak napfényt,füvet,a kis bocikat idő előtt leválasztják az anyjuktól,kotyvalék tápokat itatnak velük,megkötözik őket,hogy minél kevesebbet mozogjanak,mert így puhább marad a húsuk,nem izmosodnak.Az ember egészségére pedig az is kihat,hogy milyen körülmények között nevelik fel az állatot,az egész életében stresszes állat szervezete káros,toxikus hormonokat termel,ami rontja a hús minőségét,ez pedig az emberre sem egészséges.A feldolgozott húsokról meg ne is beszéljünk,virsli,ipari kolbász,párizsi,és társai.Én meg tudom érteni a vegákat,bármelyik szempont miatt is lesz valaki vega,sztem nincs ezzel baj.Én magam nem vagyok az mondjuk.Bár nem is eszem minden nap húst.
2014. júl. 19. 19:23
 14/27 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=OSLMukXGkpE

Ez is érdekes,bár nem csak a húsról van szó benne:

http://www.youtube.com/watch?v=jKyFcCtK9CY

2014. júl. 19. 19:30
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok vega, de a barátnőm igen. először én is furcsálltam, mostmár másfél éve vagyunk együtt és teljesen megértem, sőt. én is szeretem az állatokat és őszintén szólva sajnálom is őket. ez nem vallás, inkább együttérzés az állatokkal, ami szerintem minden normális emberben benne van.(leglalábbis kéne, hogy legyen..) hosszasan lehetne erről írkálni igazából..
2014. júl. 19. 20:30
 16/27 anonim válasza:
0%
Én 13 éves vagyok, cirka 5 éve vega. Illetve nem aztmondom hogy vega, csak nem eszem húst. Sajnálom az állatokat, de a másik az, hogy undorodom alapbúl a hústól, rosszul leszek tőle. A szervezetemnek nincs szüksége rá, teljesen egészséges vagyok, 172 cm, sok tejterméket eszem. Nem vagyok igazából vega, mert csirkemellet szoktam enni, de mást nem :)
2014. júl. 20. 15:34
 17/27 anonim ***** válasza:

A vegaság nem vallás. De vannak vallások, ahol nem esznek húst, pontosabban be van határolva, hogy ki nem ehet biztosan húst. Például egy hindu pap esetében teljesen kizárt, hogy bármi húsnemű kerüljön a szervezetébe. Tejtermékből és olajos magvakból pótolják amit a húsevésből szereznek be mások.

A vega és a nem vega étkezésnek energetikai szempontok szabják meg, hogy kinek melyik a javasolt.

Mondok egy példát. Vannak, voltak olyan misztikus szentek, akik azért fohászkodtak az Úrhoz, hogy bizonyos képességüket vegye vissza tőlük az Úr, mert nem tudják irányítani és önmagukbban keltettek többnyire félelmet, hogy rossz dolgokat művelnek esetleg akaratlanul is. Nekik ajánlott húst enni. Azokat az energiákat, amiktől a misztikus képességek tudnak aktívan működni, a húsevő szervezet elnyomja.

Így értheted meg a leginkább - a példán keresztül -, hogy miért van egyes vallásban megszabva, hogy ki ehet húst, ki nem ehet, és aki mégis eszik, az nem biztos, hogy egy mindenre elszánt állatgyilkos, hanem egyszerűen nincs más választása. Vagy emberi lényeknek is árt a misztikus képességeivel, vagy csak magának árt azzal, hogy visszavonulót fúj a misztika világából.

Rengeteg irodalmi mű foglalkozik ezekkel a témákkal, hogy isteni lények közé emelkedettek a halandói státuszt választják inkább.

A lényeg, maga a bölcsesség az végülis megmarad. Amit tanult, amit megértett, azt nem felejti el...

2014. júl. 20. 20:27
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy sokan hangoztatják ezt a "ne okozzunk fájdalmat az állatoknak, meg szenvedést azzal, hogy megöljük őket".

Az állatok világában napi szinten megy ez a küzdelem, az, ha megöl valaki egy állatot, sokkal kevesebb kínt és szenvedést jelent a világban, mint akiket rabszolgaként kizsákmányolnak, akiket szexuálisan zaklatnak, akik családonbelüli erőszak áldozatai napi szinten, akiket megerőszakolnak, akiket lelkileg megnyomorítanak - többek között a vallások is -, a háborúk áldozatai, ezek és még sok más emberi szenvedés messze túlhaladja azt a mértéket, mikor levágnak egy állatot és az meghal...

2014. júl. 20. 20:34
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
banyek, ezek haszonállatok. azért születtek, hogy megegyük őket. az ember mindenevő. ez van. szar ügy.persze aranyosak, meg minden. de végülis mindegyik kaja.
2014. júl. 21. 01:09
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

skcm

Ok,de ez attól még nem azt jelenti,hogy rendben van kegyetlenül bánni az állatokkal.Meg lehetne oldani sokkal kíméletesebb módszerekkel a tartásukat,levágásukat,ha az ember ne lenne ilyen pénzéhes,lusta,és nem a leggyengébbe rúgna bele.Az állatok világában természetes,hogy megy a harc a kajáért,területért,szaporodásért,de az embernek ebbe nem kellene beszállnia,nem az ő biznisze,csak ugye a disznó meg a kis tehén az nem üt vissza,azt könnyű bántani.

2014. júl. 21. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!