Magas tesztoszteron nőben?
Lehet, hogy hülye a kérdés, de felteszem. 29 éves nő vagyok, inzulin-rezisztenciám van, és a véremben magas a tesztoszteron. A felső határértéket is bőven meglépi (talán még Schwartzeneggert is lepipálom vele).
Azt mondta az orvosom, hogy heti 200 perc aerob mozgást kell végeznem, és 2X30 perc izomépítést, merthogy ez segít az IR-t kordában tartani.
Arra gondoltam, hogy nekilátok, és a véremben jelenleg igen magas tesztoszteron szint vajon segíthet abban, hogy gyorsabban vagy jobban épüljenek az izmaim? Fogynom is kell (nem is keveset), és ha jól tudom, az izomépítés segít a zsírtól megszabadulásban.
Sajnos érzem. Rettentően erős és sötét színű a szőr mindenhol, nálam a gyantázás legalább 3 óra :S
Talán akkor nem izomépítést jelent a 2x30 perc, csak fenntartást?
És hogy mitől magas a tesztoszteron szint:
Van egy genetikai betegségem, aminek hatására hiányzik 1 enzim a szervezetemből, ami azért felelős, hogy a vérben lévő koleszterinből mellékvesekéreg-hormonok készüljenek, ezért a koleszterinből tesztoszteron lesz.
Ráadásul most olyan gyógyszert kapok, ami szteroidot tartalmaz.
Nem vagyok orvos, és az ilyen téma szakértője se, de leírok pár dolgot, aztán majd mások is hozzáfűznek remélhetőleg valamit.
A tesztoszteron segít az izmok építésében, de azért nem egyedül csinálja. Megfelelő fehérje és szénhidrát és edzés nélkül nem leszel tőle hatalmas.
Mivel mondtad, hogy fogyni kéne, nem is keveset, de ez egyszerre nem megy. Mármint az izom építése, és a fogyás, mivel különböző étrend kell hozzá. Az izomnövekedéshez több kalóriát kell bevinned, mint amennyit elhasználsz egy nap, fogyáshoz viszont kevesebbet. Persze a megfelelő napi fehérje és zsírbevitellel.
Az igaz, hogy segít az izom a zsírleadásban, hisz több izom több energiát éget el, gyorsítja az anyagcserét stb..
Az IR-re is jótékony hatása lehet, már csak azért is, mert fokozott izommunka esetén az izom a vércukrot inzulin nélkül is fel tudja venni.
De mint említettem, izmot növelni és fogyni egyszerre nem lehet.
A szteroid se mumus, bár nem tudom konkrétan mit és mire adják, de lehet hogy egyszerű gyulladásgátló. De rengeteg féle létezik szteroidból is, nem szükséges rögtön a testépítők által szedet gyógyszerre asszociálni. Bár az sincs kizárva hogy segíthet valamennyit az izmosodásban. De ez megintcsak nem az én területem :D
Hírtelen ennyit tudtam segíteni, remélem azért nem írtam orbitális baromságokat :D
Köszönöm a válaszokat!
Az elsődleges célom mindenképp a súlyfelesleg leadása, és az alakom formálása, izmosítása. Olyan szép nőiesre.
Nagyjából 40 kg súlyfeleslegem van, de legalább 30 kgtól szeretnék megszabadulni.
A legutolsó vérvételem eredménye ez volt:
Tesztoszteron 3,200 nmol/l
ahol az alsó érték 0,278
a felső érték pedig 1,730
Szinte a duplája a felső értéknek.
Hetente nagyjából mennyi izomépítő, izom-fenntartó torna lenne megfelelő? Írta valamelyikőtök, hogy a kétszer fél óra semmire sem jó.
Egészen pontosan a CYP21A2 gén vizsgált mutációi közül a V281L mutációt hordozom heterozigóta formában.
A sóvesztéssel kapcsolatban annyit mondott az orvos, hogy az a felnőttkori manifesztálódásnál nem fordul elő, csak csecsemőkor esetén.
Lehet, hogy csak részlegesen hiányzik, mert nekem az orvos szerint egy enyhe változata van a betegségnek - azért okoz ez is elég nagy gondot :/
Dexamethason-t szedek rá, állítólag nincs más gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!