Ha zsírt akarok égetni akkor a 140 maxos pulzuson kell
mozogni?
Figyelt kérdés
Afelett már nem annyira intenzív a zsírégetés? És hogyha egész életemben sportoltam, akkor is megfelelő ez az alacsony pulzus tartomány zsírégetésre? Általában 170 körül szokott lenni, de az nem megterhelő a szervezetemnek. Simán beszélgetek mellette. Egy laza kocogásnál ennyi általában a pulzusom ha leállok röktön visszaugrik normálba.
Zsírégetéshez nem szükséges 140es pulzus fölé menni. Egy laza aerob edzésnél (kocogás, intenzív séta) 120as tartomány alatt kellene lenned, de azt huzamosabb ideig végezd. Legalább 45-60 perc.. Ha rendbe van a diétád akkor heti 2-3 ehhez hasonló aerob mozgás elég lesz és lemegy majd a felesleg.
2014. jún. 22. 11:44
2/9 anonim válasza:
120-130-as pulzussal elég lesz edzened kb 40-60 percig. Ha jó a diétád, akkor így elég lesz. Magas pulzussal diétával izmot vesztesz.
2014. jún. 22. 13:20
3/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor elég csak sétálnom egy órát...érdekes.
2014. jún. 22. 15:20
4/9 anonim válasza:
Sétálni nem, mert a séta szó az lassú gyaloglást jelent, azzal nem lesz 120-as pulzus.
De a GYORS gyaloglás elég lehet. A lényeg a diéta. Eleve edzhetsz te akármennyi pulzussal egy gramm zsírt nem adsz le, ha nincs napi kalória deficited. Remélem érthető.:)
2014. jún. 22. 15:23
5/9 anonim válasza:
Ha egész életedben sportoltál, akkor a 140 es pulzus másnak már gyors futást jelent, hiszen a szervezeted már alkalmazkodott...
Ilyen például az ultrafutók esete, akiknek a nyugalmi pulzusa 50 alatt van, míg másnak 70 felett
2014. jún. 22. 20:09
6/9 anonim válasza:
Igen, ez függ az edzettségtől, hogy pl a kocogás az kinek aerob és kinek anaerob tartományú mozgás.
2014. jún. 22. 20:12
7/9 A kérdező kommentje:
Nekem a nyugalmi pulzusom 60. Ha gyorsan sétálok akkor 120-130 között. Ha elkezdek kocogni extra lassan akkor 140-150 között van. De nagyon nehezen tudom tartani, hogy ne csússzon fentebb. Ha egy kényelmes tempót futok, akkor 170 felett van. És még akkor sem lihegek vagy kapkodom a levegőt. Még az is egy csukottszájas futás. De ha leállok egyből visszaesik.
2014. jún. 23. 09:58
8/9 anonim válasza:
Figyi 150 es pulzus szerintem még mehet. Egyébként a zsírégető tempó az egyik legkényelmetlenebb, mert gyaloglásnak gyors, futásnak lassú.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!