Felhúzás utáni derék/ hát fájdalom,1-2 gyakorlat kihagyás, vagy kisebb súlyokkal edzés?
üdv néktek a minap (2 hete) 100kg fölött csináltam felhúzást, nem először. Valamiért vagy rossz mozdulatot csináltam, de a derekam pár nappal később éreztem hogy fájdogál, s azóta már kisebb súlyokkal csinálom mert érzem a nagyobb súlyoknál hogy fájdogál. Gyógymód?
Szeretem ezt a gyakorlatot, és mielőbb azt szeretném hogy rendbe jöjjön a derekam/ hátam.
Előre is köszi a válaszokat.
Mi a megoldás? kisebb súlyokkal felhúzni, vagy 1-2 hétig hanyagolni ezt a gyakorlatot?
a kenőcs csak akkor jó ha izom sérülés,húzódás van, az activon jó rá.
ha a porckorongodat nyomtad ki,akkor gerinctorna kell és végleg megszüntetni a gerinc hosszirányú nagy súlyos préselését,terhelését.
ha rendeződött az állapot,akkor jöhet komolyabb törzs erősítő edzés pl kettlebell,vagy saját testsúllyal pilates.
amit most csinálhatsz fájdalom csillapításra a kobra póz,macska póz,hanyatt fekve térd fordítás,csípőemelés,hanyatt fekve nyújtózkodás.
mindegyikből 4x10et.
viszont ha ezektől javul az állapot,akkor valszeg nem izom sérülésed van.
1. Ha teheted használj övet (Bőr övet javaslok)
2. Szépen óvatosan emeld a súlyokat (minden 2 hétben, minden hónapban), ne egyik edzésen 50 kg-al, a másikon már 80-al
3. Felhúzás előtt hiperhajlítással melegíts meg 2x 10-15 ismétlés
4. Gondolom az edzés előtt 10-15 perces bemelegítés megvolt, egész testes
5. Ameddig fáj a derekad, addig hagyd békén a felhúzást, nekem is 1x meghúzódott a vállam 1 hónapig nem vállaztam, helyrejött és mehetett tovább, te is tedd ezt
Hídat is csinálj hetente 2 nap, többször.
Én minden 2 hetente csinálok felhúzást csak
Használj izületvédőt : Peak-től a Arthro Stack-ot vagy Scitectől Arthroxon Plus-t.
Remélem tudtam segíteni, hogy máskor ne történjen ilyen problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!