Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzések alkalmával nagyon...

Edzések alkalmával nagyon kívánom a tejet, egyik ismerősömtől hallottam, hogy nem egészséges, ez valóban így van?

Figyelt kérdés
Edzések alkalmával 1-2 liter 1,5%-os tejet lazán megiszom+ tálpálkozás, nagyjából kiszámolva, hogy minden tápanyag meglegyen.

#oietjmgitrhj
2014. jún. 9. 12:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%

1) Rizst és nem rizset.

2) Igen, a rizs a paleo szerint nem a mi táplálékunk, nincs rá szükségünk. Mondjuk én nem akarok elfogultgyökér lenni, szóval maradjunk annyiban, hogy ezzel nem cáfoltál meg semmit. A tej nem nekünk van tervezve, és kész.

3) Nem ez volt a vita tárgya(vagy ha mégis, akkor én kezdtem el okoskodni feleslegesen). Napi egy pohár tej, vagy ha reggel a zabhoz öntesz egy kicsit, hogy jobban csússzon, nem fog megölni vagy akadályozni a fejlődésben. Ahogyan kevert fehérjével is lehet fejlődni, nem muszáj tejsavót venni. De itt most "elvekről", igazságokról van szó. A tej egyszerűen nem egészséges, hátráltat a testépítésben. Viszont tény, hogy ez a hátráltatás nagyon kis tényező a fejlődésben, nem múlik ezen semmi, de azért biztatni sem kell senkit, hogy igya.

2014. jún. 9. 14:00
 12/23 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén én már csak a fejemet fogom azon, hogy valaki leegészségtelenezi a tejet. Vagy minden második élelmiszerrel eljátszották már ezt, hogy az egyik csoport kikiáltja egészségtelennek a másik meg egészségesnek. Szegény hülye emberek már azt se tudják mit kéne enniük.
2014. jún. 9. 14:19
 13/23 anonim ***** válasza:

"Szegény hülye emberek már azt se tudják mit kéne enniük."

Pontosan, a hülye emberek nem tudják. Pedig elég csak józan paraszti ésszel átgondolni. Mi a tehéntej? A szarvasmarha fiatalkori fejlődéséhez szükséges tápanyag.

Aki ezek után úgy érzi szüksége van rá, az igya. Én nem teszem.

2014. jún. 9. 14:24
 14/23 anonim ***** válasza:
62%

"Vagy minden második élelmiszerrel eljátszották már ezt, hogy az egyik csoport kikiáltja egészségtelennek a másik meg egészségesnek. Szegény hülye emberek már azt se tudják mit kéne enniük."

A gond ezzel az, hogy a saját laikus nézőpontodat próbálod etalonnak beállítani, mintha mindenki csak a média által közvetített idiotizmusból táplálkozna.

Az egy dolog, hogy a Fókuszban meg a Napló Extrában minden héten kitalálnak valami abberáltságot, mert a dietetikusoknak épp olyan kedvük van, de a táplálkozástudománynak vannak alapelvei, amik nem nagyon változtak. Az, amit Te érzékeltél, mindössze annyi, hogy ezek az alapelvek, eszmerendszerek jobban felszínre jöttek a média közvetítése által.

Másrészt pedig a táplálkozástudományban valóban vannak kérdéses pontok(a tej pont nem ilyen), mert több nézet is van, amik nem férnek meg egymás mellett, de ennek a sokszínűségnek az orvoslása nem az, hogy "szarjunk bele és együnk mindent", hanem kialakítjuk a saját véleményünket, értékrendünket.

2014. jún. 9. 14:26
 15/23 anonim ***** válasza:
48%
A nagyszüleim azt mondták, hogy a tej egészséges, tehát az úgy is van, akárki akármit mond. Minden a nagyszüleink ideje után megismert információ teljesen érdektelen, hiszen a világ akkor már készen volt. Amit megszoktunk, az úgy A Jó, és úgy is marad mindörökké.
2014. jún. 9. 14:50
 16/23 anonim ***** válasza:
Testépítés szempontjából nem jó. laikus ember szempontjából pedig változó. A tejallergia/laktózintolerancia egészen addig betegségnek tartották, amíg el nem kezdték népszerűsíteni Európán kívül a tejivást. utána kiderült, hogy egyes népcsoportok képtelenek megemészteni stb stb. Ahol 10000 éve letelepedett életmódot folytatnak, ott bizonyítottan kialakult a laktóz megemésztésére való képesség. Ezt csak laktóz szempontjából írom és leszögezném, hogy 2-3 éves korom óta talán ha 3-4 pohár tejet megittam.
2014. jún. 9. 15:20
 17/23 anonim ***** válasza:

nyugodtan fogyaszd én is azt teszem, lehet 100 gramra kivetítve nincs annyi fehérje benne mint a húsban de tejből átlagban megiszol fél litert.

15 g fehérje, 25 g cukor, 7,5 g zsír, aminek csak a fele telített, a többi telítetlen, és colostrumot tartalmaz, ami egy nagyon jóféle anabolikus tápanyag a tejben, fontos a növekedéshez.

hasonló a hús tápanyagtartalma is, max abban nincs ennyi carbó,de edzés után teljesen megteszi, ha nem akarsz venni külön fehérjét, meg dextrózt.

2014. jún. 9. 16:44
 18/23 anonim ***** válasza:
A tej nem említhető a testépítésben egy mondattal, értsétek már meg. Ezerötszáz oka van, és legalább ennyi helyen vannak ezek leírva, hogy miért nem jó edzés utánra.
2014. jún. 9. 16:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem értem akkor a sportorvosok ( nem testépítők vagy személyi eddzők) és diplomás szakemberek miért ajánlják sportolóknak a tejet?
2014. jún. 9. 17:05
 20/23 anonim ***** válasza:
58%
Nem érted, hogy az az ember, aki a beteg emberekből keresi a kenyerét, miért ajánl egészségtelen dolgokat?
2014. jún. 9. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!