Edzések alkalmával nagyon kívánom a tejet, egyik ismerősömtől hallottam, hogy nem egészséges, ez valóban így van?
1) Rizst és nem rizset.
2) Igen, a rizs a paleo szerint nem a mi táplálékunk, nincs rá szükségünk. Mondjuk én nem akarok elfogultgyökér lenni, szóval maradjunk annyiban, hogy ezzel nem cáfoltál meg semmit. A tej nem nekünk van tervezve, és kész.
3) Nem ez volt a vita tárgya(vagy ha mégis, akkor én kezdtem el okoskodni feleslegesen). Napi egy pohár tej, vagy ha reggel a zabhoz öntesz egy kicsit, hogy jobban csússzon, nem fog megölni vagy akadályozni a fejlődésben. Ahogyan kevert fehérjével is lehet fejlődni, nem muszáj tejsavót venni. De itt most "elvekről", igazságokról van szó. A tej egyszerűen nem egészséges, hátráltat a testépítésben. Viszont tény, hogy ez a hátráltatás nagyon kis tényező a fejlődésben, nem múlik ezen semmi, de azért biztatni sem kell senkit, hogy igya.
"Szegény hülye emberek már azt se tudják mit kéne enniük."
Pontosan, a hülye emberek nem tudják. Pedig elég csak józan paraszti ésszel átgondolni. Mi a tehéntej? A szarvasmarha fiatalkori fejlődéséhez szükséges tápanyag.
Aki ezek után úgy érzi szüksége van rá, az igya. Én nem teszem.
"Vagy minden második élelmiszerrel eljátszották már ezt, hogy az egyik csoport kikiáltja egészségtelennek a másik meg egészségesnek. Szegény hülye emberek már azt se tudják mit kéne enniük."
A gond ezzel az, hogy a saját laikus nézőpontodat próbálod etalonnak beállítani, mintha mindenki csak a média által közvetített idiotizmusból táplálkozna.
Az egy dolog, hogy a Fókuszban meg a Napló Extrában minden héten kitalálnak valami abberáltságot, mert a dietetikusoknak épp olyan kedvük van, de a táplálkozástudománynak vannak alapelvei, amik nem nagyon változtak. Az, amit Te érzékeltél, mindössze annyi, hogy ezek az alapelvek, eszmerendszerek jobban felszínre jöttek a média közvetítése által.
Másrészt pedig a táplálkozástudományban valóban vannak kérdéses pontok(a tej pont nem ilyen), mert több nézet is van, amik nem férnek meg egymás mellett, de ennek a sokszínűségnek az orvoslása nem az, hogy "szarjunk bele és együnk mindent", hanem kialakítjuk a saját véleményünket, értékrendünket.
nyugodtan fogyaszd én is azt teszem, lehet 100 gramra kivetítve nincs annyi fehérje benne mint a húsban de tejből átlagban megiszol fél litert.
15 g fehérje, 25 g cukor, 7,5 g zsír, aminek csak a fele telített, a többi telítetlen, és colostrumot tartalmaz, ami egy nagyon jóféle anabolikus tápanyag a tejben, fontos a növekedéshez.
hasonló a hús tápanyagtartalma is, max abban nincs ennyi carbó,de edzés után teljesen megteszi, ha nem akarsz venni külön fehérjét, meg dextrózt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!