A sajt valóban nem egészséges?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy a sajt egyáltalán nem egészséges étel, mivel sok benne a zsír és a só, de néhány ismerősöm pedig azt mondta,hogy mindemellett ugyanúgy egészséges. Szeretném tudni mi a helyzet,mivel nagyon sok ételt készítek sajttal. De a gyerekeket és magunkat is igyekszem minél egészségesebb ételekkel táplálni.2014. febr. 6. 17:35
1/4 anonim válasza:
Semmi sem egészséges. Semmi, amit megeszel. Felétve persze, hogy túl nagy mennyiségben fogyasztod. A mérték fontos, van az az étel-piramis, gondolom láttad, egy csomó gabonapelyhes dobozon, meg egyebeken rajta van. Tejtermékekből és húsokból nagyon kevés is elég a szervezetenek. Ilyen kis mennyiségben viszont szükséges is!
2/4 anonim válasza:
Mindent mondanak manapság az összes létező ételről. Én azt gondolom, hogy egy olyan étel, aminek több ezer éves múltja van, sokkal jobb, mint ezek a modern gyorséttermi és instant szemetek.
3/4 anonim válasza:
Mi imádjuk a sajtot (amelyik nem annyira zsíros)
Vagy a friss sajt is jó
4/4 Szintiszoli123 válasza:
Sok benne a zsír? És az miért baj? Vagy, ha baj, akkor ennek nincs köze ahhoz, hogy a sajt egészséges-e vagy sem.
A zsírtartalmuk (ha tömbsajtról beszélünk) 20-40% között mozog.
Trappista pl. 20-30 gramm/100 gramm. Fehérje 20-28 gramm/100 gramm (igaz, hogy kazein).
Nem zsírosabb, mint a szalonna :), pedig azzal sincs semmi baj.
Jól írták előttem, a mérték a lényeg. Tejtermék, de legalább fermentált.
Finom.
Bizonyos táplálkozási irányvonalak által támadható, mivel tejtermék, de ettől még edd nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!