Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A kreatin szedés valamilyen...

A kreatin szedés valamilyen szinten nem "csalás"?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el edzőterembe járni, igencsak rám fér.Utána olvastam pár dolognak edzéstervnek és kiegészítőknek, hogy azért vmit mégiscsak tudjak. Utána néztem a kreatinnak és tényleg csak jókat írnak róla, megnöveli az erőt, látványos fejlődés rövid időn belül. De ez gyakorlatilag nem egy olyan szer amitől kigyúrt állatok leszünk hamar, de nagy erőt nem tudunk felmutatni? Ez nem kicseszés egy olyan emberrel szemben aki keményen edz a testéréért, mi meg csak beszedjük ezeket és felfújódunk vízzel? Én értem hogy ez egy természetes dolog ami szervezetben is megvan csak mi beszedünk még egy kicsit, de ez szerintem nem fear, vagy ezt úgy kell felfogni hogy csak segít izmot növelni, mint egy fehérjepor.

2014. jún. 6. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem csalás semmilyen szinten. Ez csak tapkieg. És nem csak vizesedés van, hanem izomnovekedes is. A hidratált izomsejtekben gyorsabb az anabolizmus. És mivel erőt is ad, így közvetve is hozzájárul a növekedéshez a keményebb edzések , nagyobb sulyok miatt.
2014. jún. 6. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha csak nemrég kezdtél el edzeni, akkor még ne foglalkozz a kreatinnal! Kezdetnek elég a vitamin (multi, pluszba c-vitamin, esetleg estére kalmag), egy ízületvédő, és egy tömegnövelő (vagy tejsavófehérje+gyors ch).

Más egyelőre még nem kell.

2014. jún. 7. 10:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom hogy várnom kell, 2-3 hónapot. Addig csak gyakorolok meg tömeget növelek. Szóval ha kész a 2-3 hónap "bemelegítés" utána lehet szednem a kreatint az előírt mennyiségek szerint? Bunnytól?
2014. jún. 7. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Én fél évig nem ajánlom a kreatint, mivel addig is rohamosan tudsz fejlődni, nem tenne hozzá sokat a kreatin. De utána ha lassul a fejlődés, akkor jó kis löket lesz agy ilyen tápkieg. Érdemes majd akkorra hagyni, mert az első kúra ér legtöbbet. Nálam már szinte semmit pluszt nem jelent. De ez csak jótanács.
2014. jún. 7. 11:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi Zsolt, látom más testépítés kérdéseknél is normális válaszokat adsz :) Akkor várok karácsonyig a kreatinnal.
2014. jún. 7. 14:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Az bizony igaznak tűnik, hogy az első kúra a leghatékonyabb. Viszont ha utána kimarad másfél-két kreatin mentes hónap, akkor megint lesz hatása. Talán nem akkora mint elsőre, de kitapasztalhatod és majd pontosítod ha kell, amit írtunk.

A kreatin igaz, hogy kicsit felfúj (nem mindegyik), de nem az a fő hatása. A kreatin elősegíti az izom anyagcserét. Rövid szakaszos terheléseket könnyebb és fáradástól mentesebb kreatin mellett végezni.

A kreatin közvetlenül nem növeli az izmot (kicsit igen, de önmagában nem maradandóan, ezért ez a lényeg mert a víz úgyis lemegy), viszont csökkenti az izom fáradását, mert gyorsítja az anyagcserét.

Akkor leszel erősebb a kreatin használata mellett, ha kihasználod azt, hogy nem fáradsz el olyan gyorsan, mint általában nélküle és könnyedén edzel még jóval tovább is mint egyébként szoktál. Szinte nem is érzed, hogy elnehezedne közben az izmod, csak csinálod sokáig.

Még ami jót tesz, ha közben valamilyen koffein tartalmú kiegészítőt is fogyasztasz (se sokat se keveset /egyéni érzékenység szerint/), az elősegíti az intenzívebb munkát a kreatin mellett különösen, de ne hajtsd túl magas koffeinnel sem! Csak lazán és sokszor. nagyon sokszor.

Ebben segít a kreatin, hogy ez könnyen menjen.

Arról semmiképp nem szabad megfeledkezni, hogy az izom épüléséhez tápanyagra, főképp fehérjére van szüksége.

Kell még pótolni bőséggel az elvesztett folyadékot és az izzadással, folyadék ürítéssel elvesztett ásványi sókat. Ezek nélkül hamar elfárad, begörcsölhet az izom, még a kreatin mellett is.

Amikor elfáradok közben, sokszor elég csak a vizet és az ásványi sókat (együtt!! ..tapasztalatból.. főleg Nacl, KCl/ pótolni és megint erőre kapok. A Nátrium vesztéstől erőtlenedünk és a kálium hiánytól begörcsöl az izom).

FONTOS!

Az izmot nem a táplálék kiegészítő növeli meg maradandóan. Az majd távozik, kimegy és a végén csak az marad, amit a befektetett munkával felszedtél. A kreatin csak segít könnyebben edzeni.

A kreatin azt adja meg könnyítésként, hogy az a plusz munka kemény szenvedés lesz-e (nélküle), vagy könnyedén, szinte észre sem veszed amikor rádolgozol a korábban szokott szintre mert jólesik a könnyedén végzett plusz munka kreatinnal.

Megdolgozni mindenképp kell az izmokért, csak annyi a különbség, hogy könnyű lesz vagy kemény az elvégzett munka.

2014. jún. 7. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!