Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Így edzésre járni?

Így edzésre járni?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem bele súlyzós edzésbe, heti 3x járok le, de úgy érzem, alig haladok valamit, illetve nem tudok semmit jól csinálni. Személyi edző segít.

Sajnos, rengeteget dolgozom (nincs semmi segítségem család részéről pl), és pihenésre kevés időm jut.

Pl, van hogy 2-3 órákat tudok aludni, aztán reggel edzés, utána ismét munka, egészen hajnalig. Alapból most kezdtem ezt az egészet, de így extranyominak érzem magam, mikor bemegyek, rosszul vagyok, és úgy tűnik, hogy a reakciók is olyan "ellenszenvesek". Alig tudok figyelni valamire, ha az edző mutat valamit, nagy ritkán megértem, de többnyire tiszta homály a fejem.

És nagyon kellemetlen, már ő is kérdezte, hogy nagyon túlterhelt vagyok e... szeretném csinálni, talán ha kevésbbé "depresszív" jobban menne. Mit mondtok, van ennek így valami értelme, vagy hagyjam rá, keressek valami mást?

2014. jún. 6. 19:52
 1/8 A kérdező kommentje:

*kevésbbé depresszív élethelyzetben lennék, jobban menne*

Nem "kigyúrni akarom magam", hanem szeretnék egészségesebb, tudatosabb lenni...

azért is fogtam bele, mert nagyon nem bírtam már az örökös hajtást a munkával, azt reméltem erősödök valamit, de igazából még fáradtabb lettem.

2014. jún. 6. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyenek az edzéseid, de pár óra alvás az tuti nem elég. Így nem tudsz regenerálódni. Ezt kell megoldanod először is, mert így jóhogy nem fejlődsz sehová.
2014. jún. 6. 19:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Az edzéshez kipihentnek kell lenni. 2-3 órával ez nem megy.
2014. jún. 6. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem azért mondom, de még ha nem is edzel, akkor is baromi kevés az a 2-3 óra. Hosszabb távon ez biztos nem tartható. Ha semmiképpen sem akarsz lemondani az edzésről, akkor szerintem új munka után lenne érdemes nézned.
2014. jún. 6. 20:17
 5/8 *Glissade* ***** válasza:

Sőőőt 2-3 óra alvás és ennyi munka mellett veszélyes is edzeni!

Az edzés alapvetően stressz hatás a szervezetnek, persze, hogy még fáradtabb vagy!

Viszont azzal, hogy elkezdtél edzeni elindultál egy egészségesebb jövő felé- mîg a mostani úton a betegségek felé haladsz!

Elkéne gondolkoznod azon, hogy megfelelő- e a munka hellyed számodra? Megéri- e, hogy rámenjen az életed és az egêszséged...

Ezt csak te tudhatod!

2014. jún. 6. 21:59
 6/8 *Glissade* ***** válasza:

Plusz; azzal, hogy nem tudsz figyelni, koncentrálni edzés közben a tested ellen cselekszel!

Nem fogod érezni hol a határ és sérülés lesz belőle!

Még az a szerencse, hogy ott a személyi edződ, aki figyel rád.

Edzés közben, maximálisan ott kell lenned!!!

2014. jún. 6. 22:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Így visszaolvasva tényleg abszurd.

Nem szeretnék lemondani az edzésről semmiképp. Sokat segít még így is.

Nemrég kezdtem, így nem intenzívek: bőven a tanuló, hozzászokós fázisban vagyok.

Inkább a munka -túlvállalásokat és pihenést lenne ésszerű rendbe tennem. Nem egyszerű.

Köszönöm a hasznos válaszokat!

2014. jún. 6. 22:06
 8/8 *Glissade* ***** válasza:
Hajrá! Tarts ki az edzés mellett!
2014. jún. 7. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!