A testépítők általában milyen kenyeret értenek teljes kiörlésű alatt? Búza? Rozs? Tönköly?
Figyelt kérdés
2014. jún. 5. 16:11
1/6 anonim válasza:
Az mindegy, csak legyen teljes kiőrlésű. Mert a gabonaszemeken rajta hagyják a héját, emiatt magasabb a rosttartalma.
Bár a teljes rozs-tönköly-graham-búzaszemeket is meg tudják annyira őrölni, hogy majdnem olyan magas lesz a GI indexük mint a fehér kenyérnek. Bár az ember úgyis valamiféle fehérjével eszi, nem csak magában, így teljesen mindegy ebből a szempontból.
De mondom: lényegtelen, hogy zab, vagy rozs vagy akármi, a rosttartalom számít.
2/6 anonim válasza:
Amelyik termek csomagolasara ravan irva,hogy teljes kiorlesu az mar rossz nemnagyon lehet.
3/6 A kérdező kommentje:
Oké, ment a zöld! :)
2014. jún. 5. 16:28
4/6 anonim válasza:
2! Hát sajnos azért van olyan (sőt elég gyakori), hogy ráírják, hogy teljes kiőrlésű kenyér, aztán megnézed a hátoldalát, azt látod, hogy búzaliszt (90%) teljes kiőrlésű xy liszt (10%).
5/6 anonim válasza:
jaja, az összetételt kell mindig megnézni.
6/6 Szintiszoli123 válasza:
Tapasztalatom, hogy a GI-t a ch mellé fogyasztott zsír jobban lenyomja, mint a rost vagy a fehérje. Természetesen ez utóbbi kettő is kell és számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!