Jó ez az edzésterv?
2,5 km futás
50 fekvőtámasz
50 felülés
50 guggolás
50 gyakorlat hátra
1 nap pihenés után pedig újra. Elég lesz az 1 nap pihenés?
Nem akarok hatalmas nagy izmokat növeszteni, csak egy "picit", inkább saját testsúlyomhoz akarok erős lenni.
16/F
Olvastad az izomfejlesztés alap információit, mondjuk a sárga kapszulát vagy valamilyen írást a témában?
Futástól senki sem lesz izmos, megfelelő étrend nélkül senki sem lesz izmos, ugyan azon közepes ellenállású erősítő gyakorlat (fekvőtámasz) ismétlésszámának emelésétől sem lesz senki sem izmosabb.
Rendbe kell tenni a tápanyag és energia bevitelt, fokozni kell az izomstimulációt és oda kell figyelni a pihenésre.
Magyarul: ne kétszer annyi fekvőtámaszt csinálj, hanem kezdj nehezebb fekvőtámasz kivitelezésekkel, az intenzitást fokozd ne az ismétlésszámot. Persze tök jó ha le tudsz nyomni 100 fekvőtámaszt, főleg ha szabályosan, ez is egy nem rossz edzés. De ha érdekel az edés, ha csinálod, akkor nehezítsd a gyakorlatodat ha már az alap ilyen jól megy.
Én mostanában nem nehezítek a fekvőtámaszomon, pedig régebben csináltam. Csakhogy nekem puszta átmozgatás kell, nem akarok szebb, nagyobb izomzatot vagy a mostaninál jobb erőnlétet.
De ha ilyen céljaid vannak, arra az esetre írtam hogy növeld az ellenállást, a gyakorlat nehézségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!