Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Alacsony cukortartalmú gyümölc...

Alacsony cukortartalmú gyümölcsöket sem ajánlott délután fogyasztani?

Figyelt kérdés
Pl. feketeribizli, meggy...
2014. ápr. 22. 18:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A nagy reszet ezeknek a reszleteknek a tudomany bizonyitotta be hogy foloslegesek. Csak termeszetesen arrol mar nem ir a shop.builder mert akkor ki venné meg az MRP-t, a gh fokozot, az inzulinerzekenyseg novelot.

Na a kaja es a betegségek okozása:

Rengetegen kitalaltak hogy mivel egyre novekszik a betegsegek es az elhizottak száma. (Nem arra celoztam hogy csak az elhizas ilyen betsegseg de eleg sok egybekotheto vele és vele egyutt jelentkezik)

Hogy ez biztos azert van mert vannak olyan kaják anik "szemetek" es az osszes ilyen betegsegeket okozzak.

Testepitok szerint minden ami feldolgozott. Veganok szerint a hus. Paleosok szerint a gabonafelek tejtermekek. Hirtelen most mas nem jut eszembe. Termeszetgyogyaszok szerint a mèrgek? Talan.

Keres mindenki egy bunost a betegsegekre.

Mikor az igazsag az hogy a bunosok mi magunk vagyunk.

Az emberek teljesen elvesztették a mértékletességüket és rengeteget zabálnak úgy hogy tojnak bele mindenbe meg hogy mennyire van szukseguk. Valamint az edzest sportot talan tv-bol ha ismerik.

Ezeknek olyan kovetkezmenyei lehetnek hogy vitaminokbol hiany lep fel.

Kaloriaplusz hatasara elhizunk. Edzes hianyaban inzulinerzekenysegunk nagyon lesz. Ahogy a kardiovaszkularis egeszsegunk is tropa.

Ezek egyutt okozzak a mai betegsegeket. Nem rosszfiuk vannak az életünkben csak a jofiukrol feledkezik meg mindenki. Ès ha mar itt jarunk van olyan pl hogy vitamin/asvanyianyag/rost tuladagolas es igy a tulsagosan tiszta etrend is okozhat gondokat.

Jo ha valaki allergias egy etelre akkor ra az az etel karos. Igy ilyen formaban igazad van.

De Csak nezz vegig az embereken. Es mondd el ha ez nem igaz rajuk.

Plusz azt megemlitem hogy hiaba jon elo mindenki a cukorbetegseg-cukor osszefuggesrol az amerikai diabetes.org meg mindig ugy irja hogy ez egy mitosz szoval nem art a forrasaidat megnezni.

2014. ápr. 22. 23:05
 22/25 anonim ***** válasza:
Inzulinerzekenyseg nagyon rossz lesz*
2014. ápr. 22. 23:06
 23/25 anonim ***** válasza:

Jó, azért a bűnbakkeresés tényleg nagyon megy, miközben a két, általad legfontosabbnak gondolt tényező tényleg felerősödött mára.

De van étel, amely bizonyítottan okoz betegséget. Nem öl meg egyből, persze senki sem eszik mérges bogyót vagy mérgező állatot, de attól még van olyan élelmiszer, akár nyers, alapanyagszintű, akár dalékanyag, ami bizonyítottan betegséget okoz idővel. Mert attól, hogy nem öl meg vagy károsít egyből és észrevehetően, attól még nem garancia, hogy soha, semmilyen mértékben nem fog. Ezt te is beláthatod. Az, hogy kin mekkora mennyiség, vagy hogy egyáltalán okoz-e betegséget, valóban a genetikai rátermettség függvénye, de ez nem mentség a többiek számára. És itt nem kifejezetten allergiáról van szó. Mert érted, akkor a dohányfüstre is az reagálna betegséggel, aki "allergiás" rá. Vagy a tumor promóterekre egyes kajákban (bizonyítottan van valamelyikben, és bizonyított a hatása is szóval nem valami tömeghisztériára gondolok).

Amúgy is elég paradox lenne, hogy nincsenek rossz fiúk, miközben szerinted is még a "jó fiúk" is okozhatnak gondokat helytelenül használva (ami amúgy a példádat alapul véve még igaz is lehet).

Szóval lehet, hogy túl nagy hangsúly van fektetve a kajára, egyes csoportok pedig tényleg eléggé túllihegik a jelentőségét és a civilizációs ártalmak más, életmódbeli okait kevésbé keresik, emelik ki, de azért arról messze nincs szó, hogy biztos nem a kaja okozza, majdnem hagyni is lehetne a csudába, mert elenyészően kis szerepe van benne, mert ez nem így van. Főleg, hogy elég rapidan változik a fejlődéssel, így nem árt tisztában lenni vele, mit készítenek, mire jönnek rá róla, és mit viszünk be magunkba. Nem hiába alakult ki az "az vagy amit" közhely. Nem azt mondom, hogy minden hisztit el kell hinni, mert én mára már minden egyes dologról le tudnám beszélni az embereket, ha akarnám, mert mindről olvastam már legalább egy dolgot, ami miatt károsnak tartják, de azért nálad egy kicsit kevésbé venném félvállról a táplálkozás kérdését, és másoknak is ezt javaslom.

És igen, a better safe than sorry lehet, hogy patetikus egyesek számára, de a járt utat járatlanért minek elhagyni, ha valaki a járttól nyugodtabb? Abba még senki sem halt bele, hogy nem fogyasztott pl. nagy mennyiségű egyszerű ch-t,, vagy feldolgozott ételt, hanem inkább kihagyta őket az életéből. Ha valaki nem akarja kockáztatni, hogy azon statisztika részét képezze, amely esetlegesen bebizonyítja, hogy ezek az (általában új, és nem teljesen járt) utak mégsem a helyes választást képviselték, akkor szerintem annyit minimum megtehetünk, hogy tiszteletben tartjuk a döntését és véleménynyilvánítás szinten közöljük vele az álláspontunkat, majd változásra való nyíltságától függően rá hagyjuk a hitét.

2014. ápr. 22. 23:55
 24/25 anonim ***** válasza:

Persze ártani nem árt de az életminoseget lecsokkentheti.

Pl amikor barataiddal vagy nem rendelhetsz egy pizzat. Vagy megkivansz nyaron egy kis jegkremet nem eheted meg. Mert attol felsz hogy egybol cukorneteg leszel. Tehat mertekletesseget tartani kell es bajod nem ettol lesz.

Azt megemlitem hogy egy elhizott ember pl megmutatta hogy lefogy csak szemet kajaval. Es csodak csodajara egeszsegesebb lett es sokkal jobb lett a vérképe is.

Lehet nem akarsz statisztika lenni de akkor mi lesz ha nem lesz igazad es a vegánok statisztikaja leszel vagy a paleo-soké.

Azok is ennyire vannak alatamasztva de megse felsz toluk annyira.

2014. ápr. 23. 07:03
 25/25 anonim ***** válasza:
Az ilyen jellegű extremitásokat sem szeretem, nem is követem. De az alapvető különbség az, hogy ők legalább megpróbálják megtalálni azt, hogy mi lehet az étrendünkben az, ami nem oda való, ahelyett, hogy annyit mondanának, hogy ilyen dolog nincs is, és hagynák az étrend kérdését a fenébe. Ezért is figyelek rájuk fél füllel, ha nem is követem őket. Az átlagos, általánosan elfogadott középúti sémát követem.
2014. ápr. 23. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!