Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet hogy egy alacsony és...

Lehet hogy egy alacsony és törékeny testalkatú nő, úgy edz hogy egy átlag vagy nehezebb súlyú férfiakkal elbánjon, de ne látszódjon rajta, hogy képes ilyen technikára?

Figyelt kérdés
Elég picike vagyok , de nagyon zavar, hogy sok férfi kihasználná, hogy gyengébb vagyok és nem egyszer akartak megtámadni eddig szerencsém volt viszont betelt a pohár...:S Létezik olyan edzésterv amitől nem lenne kockás hasam nem járna nagy súlygyarapodással, de mégis elég erős és edzett legyek hogy ha baj van tudjak segíteni magamon?:)
2014. ápr. 5. 18:44
1 2
 1/11 Osynho ***** válasza:
Olyan erős nem leszel mint egy férfi, főleg súlygyarapodás nélkül nem, ezért inkább a technikádat fejlesszed, vagy hordj magadnál gázspay-t.
2014. ápr. 5. 18:50
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ , de a technika nem győzhetné le az erőt ?:/
2014. ápr. 5. 18:51
 3/11 Osynho ***** válasza:
De lásd kici-kínai karatésok. :D
2014. ápr. 5. 18:58
 4/11 anonim ***** válasza:

A magas szintű pusztakezes/hidegfegyveres harc lényege, hogy az alapvetően gyengébb alkatú ember meg tudja ölni a fizikailag erősebbet, illetve hogy hasonló fizikumú emberek közül a képzettebb aránylag kevés erőlködéssel (a maximális izomerejének folyamatos használata nélkül), hatékonyan megölje a másik embert.

Mivel magas szintű közelharc létezik (lásd: harcművészetek) így a kérdéseidre is létezik az a válasz, hogy igen van olyan 'technika' amivel egészen kis erőkifejtéssel is nagy pusztítást lehet okozni egy másik emberben, vagy nagy izomtömeg/erőlködés nélkül nagy erőhatásokat lehet okozni stb. stb.

2014. ápr. 5. 19:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Óóó az nagyon jó köszönöm belelkesültem tőle :D Mondjuk megölni nem nagyon tervezek senkit csak , hogy ne mindig érezzem magam sarokba szorítva :S
2014. ápr. 5. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Erősíteni sosem árt, de neked nem testépítő edzésterv kell, hanem önvédelmi módszer. Szerintem nézz utána a Wing Tsun Kung Funak, ami kifejezetten a technikára épít és nem az erőre. Ezt a Kung Fu stílust egyébként egy nő találta ki
2014. ápr. 5. 19:26
 7/11 anonim ***** válasza:

Magyarországon a WT-sek 95%-át bárki elveri akiben egy kis erőszakos ösztön is van :(

De egyébként tényleg lehet jól is csinálni a WT-t/WingChunt.

Megölés/nem megölés részletkérdés meg elvi kérdés. Mindkettőhöz technika és elszántság kell, készségek és képességek. A harc útja nem könnyű, veszélyes (ezért nem is tanítják akárhol) alacsony színvonalon űzve pedig nem ad olyan sok erőt. Jó oktatótól kell tanulni, különben semmit sem érnek a harcművészetek.

Viszont küzdősportok is adnak egy szintet, és boxot sok helyen tanítanak jól.

Kérdés hogy egy nő mennyire lesz erős stabil box tudással utcai, reális szituációkban..

2014. ápr. 5. 20:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többiek válaszát is igazából a Wing Tsun Kung Fu , amit a városunkban tanítanak nem valami színvonalas :S Sőt voltam már edzőnél és nem vett komolyan valami hímsoviniszta barom volt és elment tőle a kedvem...Csak szeretnék én is kicsit erősebb lenni és nem félni ha valaki letámadna hanem tudjam mi a teendő.
2014. ápr. 5. 20:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Volt régen a tv-ben a Linda című sorozat, nekem az jutott rólad eszembe :D

Én a kettő ötvözetét javaslom: ha valaki megtámad, fújd le, aztán a tanult technikákat gyakorolhatod rajta.

2014. ápr. 5. 21:33
 10/11 anonim ***** válasza:

A tanult technikák és az önvédelmi gázspré előrántása, használata egyazon kategória. Ma egy reális harcművészet (ami önvédelem) nők részére gyakorlási lehetőséget biztosít a gázsprék, esetleg gázpisztoly használatára.

Minthogy ez tényleg ugyan úgy hasznos mint a jól kidolgozott tradicionális harcművészeti harctechnikák.

2014. ápr. 5. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!