Nyáron leszek 15 éves és szeretnék elkezdeni súlyokkal edzeni nem szeretnék nagyon nagy súlyokkal csak hogy látszódjon hogy edzek! Vélemény?
Keresel a neten egy neked megfelelő edzéstervet és ÉTRENDET aztán belefogsz.
Én ebben a korban először a mélyizmok edzésével kezdeném az elején párhuzamosan csinálnék egy állóképesség növelő atlétikai edzést a súlyok mellett. Az első kettő ad valami alapot,amire komolyabban tudsz majd építeni.
Én most 16 éves vagyok..8 hónapja kezdtem el edzeni..három hónapa intenzívebben (heti öt alkalom)!
Először el szeretném árulni,hogy a "kondizás" az izomépítés 30-40 százalékát teszi ki..a többi az étrendtől függ..az elején igaz annyira nem fontos de idővel csak az segít a fejlődésben!
Kezdd avval,hogy a testsúlyodnak, magasságodnak és céljaidnak megfelelő étrendet keress és tartsd is be!
Leírók néhány edzéstervet amiket használtam is biztosíthatlak,hogy hasznosak :)
Heti 4 napos edzés:
Hétfő: Mell-bicepsz
Kedd: Pihenő
Szerda: Hát-tricepsz
Csütörtök: Láb
Péntek: Váll (lehet alkarral kombinálni!)
(+ minden nap lehet "hasazni")
Heti 5 napos edzés:
Hétfő: Tricepsz-Bicepsz
Kedd: Mell
Szerda: Hát
Csütörtök: Láb
Péntek: Váll
( Heti 2-3 alkalommal lehet alkart is edzeni pl kombinálhatod a mellel,vállal,háttal..+ minden nap lehet "hasazni")
Ha kérdésed akad tedd fel bátran..ha tudok segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!