Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Abbahagyjam a sportot? Mi legyen?

Abbahagyjam a sportot? Mi legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 19 éves lány vagyok, 2,5-3 éve súlyzózok. Majdnem egy éve tömegelek.

Eddig otthon edzettem, és az étrendnek köszönhetően nagyon szépen fejlődtem is. 1-2 hónapja viszont már nem fejlődök. A súlyom stagnált, emeltem a kaját, de inkább zsír jött fel, mint izom. Úgy érzem kinőttem az otthoni súlyokat, nem tudok egy keményet edzeni.

Éppen ezért elmentem egy terembe (nagyon gagyi, semmi eszköz nincs, de ez van csak amibe el tudok járni, és mégis pár cuccnál több van mint otthon).

SZóval ott edzettem, de még mindig nem sikerül olyan intenzitást belevinni, mint amikor mondjuk 17-18 évesen edzettem.

Például amikor először csináltam felhúzást, a kedvenc gyakorlatommá vált, mert nagyon is éreztem ahogy dolgozik az izmom. Ezért szeretek edzeni is. viszont mostanában sosem érzem, hogy az dolgozik, aminek kéne. tegnap is felhúzásnál fogalmam sincs hogy emeltem fel a súlyt. mintha pár hónap alatt kitörlődött volna az agy-izom kapcsolat. guggolást már nem is csinálok lassan, pedig azt is szerettem. nincs állvány, nagyon nehéz a nyakamba dobni a rudat, de amikor lassan lemegyek és visszajövök, mintha hátból menne az egész. A vádliit is imádtam, 20 ismétlés és már robbant is a lábam, most meg nem hiszem el, elkezd fájni 10 ismétlés után a lábujjam,talpam, mikor mi és nem tudom rendesen felnyomni magam.

Már jó ideje nem fejlődök, mert nem tudom megadni az izmaimnak azt a sokkot mint mondjuk kezdő koromban, vagy még tavaly.

Most is inkább csak zsírban hízok. :(

Az edzésem változatos, mindig kicserélek 1-2 gyakorlatot másra, vagy piramisozok, szuperszett stb. Nem tudom mi a gond.

Azért gondoltam az abbahagyásra, mert hiába hogy szeretem, már nem látok pozitív változást a testemen, nagyon elkeseredtem. És ha abbahagynám, végre nem kellene állandóan a kajára figyelnem, 3-4 óránként ennem, előre tervezni minden egyes napomat, mikor eszek és mennyit.

Most dilemmában vagyok, mert igazából mégsem szeretném abbahagyni. Jó, nagyon rossz dolog, állandóan a kajára, az edzésre, a pihenésre kell gondolnom a nap minden órájában, de már régóta sportolom ezt és azt az eredményt amit elértem... nem szeretném elveszíteni. Nagyon tetszek most magamnak. Izmosan sokkal szebb vagyok szerintem mint a többi lány, ez önbizalmat ad. Nem tudom. SEgítsetek!

2014. febr. 22. 11:05
 1/2 anonim ***** válasza:

szerintem ne hagyd abba ,kezdj el lepucolni ,most ,hogy tömegeltél és stagnálsz (teljesen normális). Ne teljes leállásban hanem szünetben gondolkodj ez lehet 2-3 hét,ennél több semmiképp de pihenj.

Aztán:

Kezdj el egy diétát az edzést pedig folytasd ,szóval abba ne hagyd a sportot .

2014. febr. 22. 11:30
 2/2 mrlacko ***** válasza:

Ne hagyd abba, a világon nincs más dolog ami annyit adhat számodra mint a sport! A testépítés néha hálátlan társ, rengeteg időt és energiát visz eredmény nélkül, máskor jobban feldob mint egy orgazmus! Vannak testi és lelki platók amiket olykor át kell törni! 3 év otthoni edzéssel még biztosan nem érted el a határaidat, egyébként is szemtelenül fiatal vagy, ilyet nem mondhatsz! :D

Ha úgy érzed kicsit befásultál, vagy csak nem megy ahogy kéne, tarts 1-2 hét szünetet. Fejben tedd helyre a dolgokat, állítsd fel a célokat, tervezd meg hozzá az eszközöket. Sok sikert! ;)

2014. febr. 22. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!