Nyárig szeretnek tökéletes ( vagy legalabb szép ) alakot. Hogy Csináljam?
Jókor jut eszedbe..tökéletes nyárig pff.
15 perc futás az semmi.És nem tornázgatni kell hanem EDZENI.
- Répa meg az anyagcsere? Mi van?
- Sok helyen lehet olvasni, hogy 1 óránál többet nemhogy nem érdemes, de nem is szabad futni, mert kedvezőtlen hatású hormonális folyamatokat indít be. Ezzel kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom.
Tapasztalataim és az olvasottak alapján azt javasolnám, hogy heti 3 alkalom x 40-45 perc futás aerob tartományban, heti 2-3 egész testes súlyzós edzés (kell az izmaid megőrzése érdekében), 45-50 perc 12-14-es ismétlésszámmal, rövid pihenőkkel aerob tartományban, heti 1-2 nap pihenő.
Egyik sincs kőbe vésve. Nekem ez jött be. Ektomorf vagyok.
Ch is kell, legalább reggelre. Fokozatosan vedd el a CH-t, ne hirtelen, egészen addig, amíg jön a kívánt eredmény.
Neten sok infót találsz, hogyan kell és hogyan nem szabad fogyózni. A hangzatos csodadiétákat felejtsd el! Mind hülyeség.
Sok sikert!
Ha már itt tartunk, akkor a legjobb megoldás az lenne, ha felkeresnél egy szakmailag elismert személyi edzőt. Az a helyzet, hogy mindenkinek más-más étrend megfelelő, a legjobb étrend a személyre szabott étrend, ami a szervezetednek a megfelelő. A szénhidrát megvonást pont azért nem ajánlanám, mert ha nézem a magasság/testtömeg arányodat, akkor te alapvetően vékony lány lehetsz. Felesleg biztosan nincs rajtad, inkább izomfejlesztésre lenne szükséged. Én azért ajánlanám a személyre szabott étrend és a heti 2 alkalom súlyzós edzés mellett valamely sport űzését, mert ugyan a súlyzós edzés szép izomzatot ad, hosszútávon nem biztos, hogy igazán nőies lennél a szimpla súlyzós edzéstől. Leginkább valamilyen küzdősportot ajánlanék, mivel amellett, hogy megtanulod megvédeni magad, nagyon szép, arányos izomzatot ad hosszútávon; tekintve azt, hogy lány vagy, a leginkább a taekwondo-t ajánlanám, véleményem szerint ez a leginkább "nőkompatibilis" küzdősport. Megnézed a taekwondo-s csajokat, láthatod, hogy nagyon szép alakjuk van, erősen ajánlanám neked.
Még egy megjegyzés: én az elején nem csinálnék a helyedben semmilyen diétát, nyugodtan egyél bármit - persze mértékkel, bár szerintem nálad ez nem lehet probléma. Ha az első 3-4 hónapban nem látsz nagy fejlődést, akkor kéne csak személyi edzőhöz fordulni. Ha meg normál étrend mellett is fejlődsz, akkor szerintem nem is kell a továbbiakban speciális étrend. És az 1 óra futás bizony nagyon is hasznos, pár hónap után iszonyat állóképességed lehet tőle. Nézd, én versenyszerűen sportoltam, normálisan ettem, sokat is futottam az edzések mellett + súlyzós edzéseken is részt vettem, és mindig a hasznomra vált. Továbbá nem táplálkoztam speciális étrend mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!