Zabpelyhet meddig kell főzni?
Sziasztok!
A reggelim 100g zabpehely amit valahogy mindig sikerül olyan ehetetlen állígúra elkészítenem, hogy csukott szemmel nyomom le.
A kérdésem, hogy meddig kell főzni? Amíg el nem fő a víz? 100G-hez 400ML víz elég?
Vagy nem is kéne főzni elég lenne beáztatni egy éjszakára?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válaszokat előre is köszönöm!
:)) Sokat nevettem, de majd te is belejösz :)
Nem kell főzni, ez nem virsli :D
100g-ot kimérsz, beáztatod azt vízbe, hogy lepje a víz az egész zabpelyhet a kis tányérban, 10 percet hagyod ázni, utánna hozzáadod a Fehérjét és Whooaala kész :)
Nagyon köszönöm a 2. válaszoló kommentjét!
Zabpehely evésben még új vagyok, legtöbbször csak egy shake volt a reggelim, de minden étrend szinte azzal kezdődik, hogy reggeli: zabpehely, úgyhogy gondoltam és is átállok.
Méegyszer köszönöm a választ! :)
#OrizaTriznyáák
Így is próbálta, az eredmény ugyanaz: kis zabgolyók amik az összes nedvességet felszívják a szádból, ezért ha le akarod tudni nyelni, ahhoz vizet kell hozzá iszogatni.
De igazából kezdem azt hinni, hogy az itthon lévő zabpehely sz*r minőségű. Auchan-ban vett Kölln zabpehely van a szekrényben.
Én úgy készítem, hogy egy bögre zabpehelyhez adok 1 bögre vizet és 1 bögre tejet.
Odateszem a gázra kis lángra, az elején kavarok rajta egyet, aztán kb félidőben (amikor már gőzölög, de még nem forr). Amikor forr félrehúzom. Amint ehető hőre hűl az állaga is okés.
en sosem fozom ki.
Reggelim mindig zab.
Utobbi napokban estefele is eszek.Ha baj akkor irjatok ram:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!