Magas a vérnyomásom, vagy ez normális még?
28 éves vagyok, 179cm a magasságom és 85kg a tömegem.
A héten 2x mértem, otthon voltam, ebéd után nem mozogtam semmit, mondhatni éppen nyugalmi állapotban történt a mérés.
142 volt meg 147, a perre nem emlékszem, de majd legközelebb felírom.
Sportként testépítést végzek, heti 3x 1-2 órát szoktam edzeni intenzív súlyzós edzést. Szedek megfelelő mennyiségű vitamint, halolajat (Omega3-6), emelt C-vitamin bevitel van + kálcium magnézium.
Egyetlen káros szenvedélyem a kávé fogyasztás, kotyogós fajta. A mennyiség úgy néz ki, hogy reggel tejjel kb. 1.5dl kávé, délben újra ennyi, és délután valamikor megint ennyi, vagy picit kevesebb.
Teljesen jól vagyok, semmi panasz, erőben és állóképességben is, se szívproblémám se más problémám nincs és nem is volt, igazából makk egészséges voltam mindig, és most is annak érzem magam.
Gondoltam azért rákérdezek ki mit mér magán aki hozzám hasonlóan sportol és kb. ilyen paraméterekkel rendelkezik.
Kell aggódnom a 140-147 közti vérnyomás miatt, vagy ez még teljesen normális? Tudom gyakran meg kéne mérni és úgy kiértékelni, majd meg is teszem, mert kíváncsi vagyok mikor mennyi...
Kösz a válaszokat előre is!
Ja, nem, abszolút nem leszek tőle feszült, inkább felpörget, de érdekes, hogy aludni meg amúgy jól tudok tőle ha úgy rászánom, hogy most akkor alszom. Akár napközben is tudnék aludni.
Az előbb mértem meg újra, 140/72 volt pulzus meg 65. Délben ittam utoljára kávét. Ma már nem fogok, és holnaptól leállok vele. Nálam függőség nincs, és nem is a kávétól vagyok pörgős meg éber, hanem az életvitelem ilyen, meg a vitaminok is segítenek. A KV csupán az íze miatt van jelen az étrendemben. Annyira nem ragaszkodom hozzá, csak már megszoktam, és rutinszerűen iszom, ha nem lenne itthon én venni sem vennék soha, ez is érdekes, mert volt idő mikor nem ivott senki és én sem kerestem, nem főztem csak magamnak stb. Ilyen KV ízű porokra sem akarok rászokni, megleszek én KV nélkül is. :)
Dél óta nem ittam kv-t, estére a vérnyomásom magától visszaállt, 130/72-re 65-ös pulzussal.
Tényleg leállok a kávéval végleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!