Kerhetnem egy szakerto segitseget a zsirokrol?
Ez egy nagyon érdekes téma.
Én szerintem jó az, hogyha mindkettő 50-50% van jelen, de igazándiból a zsíroknál arra kell csak törekedni, hogy az Omega 3 illetve az Omega 6 zsírsavak 1:1 arányban legyenek a diétában.
Nagyon közkedvelt egyébként a telített zsírokat hibáztatni, de arra nincs konkrét bizonyíték, hogy káros lenne. Sőt, mondok újdonságot: Ha a telítetlen(többszörösen) zsír felmelegszik, illetve felforr, akkor felbomlik a szerkezete, mert nem olyan stabil, mint a telített zsír. És ami marad a telítetlen zsírból(a többszörösen telítetlenből) az káros a szervezetre.: [link]
Ha van is bizonyíték arra, hogy nem egészséges a telített zsír, és növelte a betegségek kockázatát, ott 100% hogy nem csak a telített zsír játszott közre(gondolok itt sok más finomságra, amiket most nem nevezek meg).
Ha tömegelsz, akkor én ezzel nem törődnék, én ennék amennyit csak lehet, minél "tisztább"(szóval házi) kajákból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!