Milyen arányban legyenek a zsírok?
Vettem ma lenmagolajat, omega3 tablettát, van még itthon kókuszzsír, olivaolaj, tojások(sárgája), földimogyoró.
Melyikből mennyi menjen 1 nap mondjuk 100 kilóhoz igazítva(ezzel nekem könnyebb utána a saját súlyomhoz igazítani, nem kell nektek olyan sokat számolgatni, ha válaszoltok :))
+Még egy kérdés: a kókuszolaj telített zsír, de nem úgy viselkedik. vagyis számolhatjuk telítetlen zsírként?
1 g x ttkg zsír legyen, ennek legalább a fele legyen telítetlen. A kókuszzsírt vedd telítettnek, hiszen az még ha máshogy is viselkedik.
Halolajból legalább annyi kell, hogy a dha és epa legyen napi 300 mg összesen, de a több az jobb. A töbit ki tudod számolni. két kanál lenmagolaj, a többi pedig ugye jön a húsból, tojásból, túróból stb.
Köszi Montez!
Az epa és a dha együtt legyen 300 mg, vagy külön-külön, 300-300?
Értem.
Most ennyi kérdés jutott eszembe, de szerintem még úgyis beugrik később 1-2, majd megírom vagy ide, vagy új kérdésbe.
Köszi a válaszokat!
Eszembe jutottak :)
1. két evőkanál lenolajban (20g) van 20g zsír.
egy tabletta omega3ban van 1g zsír(1000mg) * 2-3 tabi/nap = 2-3g zsír.
egy kicsi zsír megy napközben még a zabból, húsból, tojásból, sovány tejtermékekből. és a maradék pár grammot miből vihetem még be? erre a célra jó az oliva/kókuszolaj, vagy a diófélék?
2.
ha egy kalóriatáblán egy halfajtánál x gramm zsír szerepel az telített zsír, vagy omega3 zsír? van a halak zsírjára külön táblázat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!